Україна і світ

Марафон “Великдень. Ми люди” на “112 Україна”: Митрополит Антоній привітав українців зі святом

Джерело : www.112.ua

112.ua

Митрополит Антоній привітав українців з Великоднем і розповів, що найкраще в це свято – ділитися добром зі своїми близькими і тими, хто цього потребує. 

“Сьогодні Великдень – найголовніший день церковного календаря. Цього дня кожна людина відчуває прояв божої любові до себе, і тому кожен з нас повинен хоча б частинку своєї любові віддати Богу. Але свою любов ми можемо віддати через наших близьких. Обов’язково тих людей, які нас оточують. Сьогодні треба згадати своїх батьків, тих людей, з якими нас Господь зустрів, тих людей, які, можливо, нині не мають того, що ми маємо. Коли ми говоримо про вічність – вона не абстрактна. Вона виражається у подіях нашого життя”, – пояснив митрополит.

“Цього великоднього дня я насамперед бажаю всім відчуття великодньої радості. Радості за те, що Господь настільки полюбив нас, що віддав свого єдинородного сина, щоб він розіп’яв наші гріхи і воскрес. Але він воскрес не тільки для себе –  він воскрес не тільки для нас. Кожна людина, яка народжувалася і народжується до кінця століть, буде жити саме в благодаті цього великого подвигу. Святі отці кажуть, що після воскресіння з мертвих Христа Спасителя від людини взагалі не залежить, хоче чи не хоче вона воскреснути у вічне життя. Вона воскресне, тому що ми маємо ту ж природу, яку воскресив Христос Спаситель. Але від нас залежить, які ми будемо після воскресіння. Будемо жити в безсмерті з Христом і від цього відчувати радість і блаженство чи навпаки. Так, ми воскреснемо, але якщо ми відвернемося від Христа і не будемо жити в мирі, спокої або, навпаки, не дай Бог, виховаємо в собі агресію, ненависть, злість, гордість, то ми від близькості в інобутті з Христом будемо відчувати пекельні муки”, – розповів він.

“Я бажаю, щоб цього дня ми обов’язково відвідали тих людей, з якими ми були знайомі. Можливо, надати якусь допомогу тим, хто поруч з нами, але ми зазвичай не хочемо знати, бачити. Можливо, їм треба просто зателефонувати. Своїм батькам, які живуть десь далеко, привітати цим великоднім вітанням “Христос воскрес”, запитати, як вони живуть, можливо, чимось треба допомогти. І це буде та радість, якою ми поділимось і яка обов’язково повернеться до кожного з нас. Тому що дорогі християнські чесноти – вони не просто самі собою існують, вони передаються, як ланцюжком. Сьогодні ми отримали – поділилися, сьогодні хтось із нами поділився, і, таким чином, життя стає повноцінним. Ми щасливі. Взагалі християнське щастя саме в тому, що ми можемо допомогти комусь. І тому я бажаю цього великоднього дня обов’язково згадати про всіх наших ближніх і дальніх, про всіх, хто потребує нашої допомоги сьогодні. Нехай великодня радість всіх нас скріплює, нехай великодня радість сповнює наші душі і наші серця і нехай наше життя буде завжди нагадувати воскреслого з мертвих Христа Спасителя”, – побажав митрополит Антоній.

Телеканал “112 Україна” у день Великодня проводить марафон “Великдень. Ми люди”. 

Гості марафону – діячі науки, культури, православне духовенство. Весь марафон дивіться тут.

Джерело : www.112.ua
2019-04-28 13:00:31