Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Мандрики – рецепт приготування | Здоров’я

В Україні мандрики традиційно готували до великого православного свята –  Петра і Павла. Однак через те, що ця страва готується легко, швидко і з простих інгредієнтів, її почали готувати значно частіше.

Рецепт приготування смачних мандриків – дивіться в матеріалі Фактів ICTV.

Мандрики: рецепт приготування

Щоб страва набула неперевершеного аромату, можна додати дрібку ваніліну чи 1 ч. л. ванільного цукру.

Інгредієнти:

  • сир кисломолочний – 700 г
  • борошно – 1 скл в тісто і 1 скл для формування
  • цукор – 4 ст. л.
  • сметана – 3 ст. л.
  • яйця – 2 шт.
  • сода – 1,5 ч. л.
  • сіль – 1/3 ч. л.
  • олія – для смаження

Приготування:

  1. У велику миску потрібно додати цукор, сметану та яйця. Все це потрібно збити вінчиком до однорідної маси. 
  2. Після цього потрібно додати соду і теж ретельно перемішати. 
  3. У миску додайте і перемішайте сир, дрібку солі й борошно. Тісто перемішайте та дайте йому постояти 15-20 хв.
  4. У невеликий сотейник налийте олію. 
  5. Сформуйте з тіста невеликі кульки, вмочіть їх у муку та смажте на невеликому вогні доти, поки вони не стануть золотистого кольору.
  6. Готові мандрики можна подавати з цукровою пудрою або сметаною.  Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-02 19:10:42