Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Магучіх та Геращенко вийшли до фіналу зі стрибків у висоту на Олімпіаді-2024

На Олімпійських іграх-2024 розпочали виступи наші стрибунки у висоту. Двоє українок Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко подолали кваліфікацію та вийшли у фінал. Юлія Левченко – вибула зі змагань.

Всього у кваліфікації взяли участь 32 спортсменки, які були розділені на дві групи.

За регламентом змагань, до фіналу виходили атлетки, які виконали норматив 1.97 м, або щонайменше 12 найкращих спортсменок за підсумками кваліфікації.

Зараз дивляться

Магучіх та Геращенко: результат кваліфікації

Юлія Левченко завершила змагання, зупинившись на стартовій планці в 1,83 метри. А ось Ірина Геращенко без помилок пройшла перші два рубежі — 1.83 та 1.88 м.

Ще одна українка Ярослава Магучіх пропускала ці планки та успішно стартувала з висоти 1,92 м. На цій планці помилилася Геращенко, але виправилася у другій спробі.

Магучіх з першого разу подолала висоту 1,95 м, Геращенко знадобилося дві спроби. Ірина у своїй групі посіла друге місце, поступившись лише австралійці Ніколі Оліслагерс, срібній призерці Ігор-2020 у Токіо.

Планку в 1,92 м подолали лише шість спортсменок з двома українками. Ще сім спортсменок зупинилися на 1,92 м. Втім організатори вирішили достроково завершити кваліфікацію та допустити до фіналу 13 спортсменок, а не 12.

Нагадаємо, на Олімпійських іграх-2020 у Токіо Магучіх стала бронзовою призеркою. А Геращенко тоді зупинилася за крок від п’єдесталу.

Фінал жіночих стрибків у висоту на Олімпіаді-2024 заплановані на неділю, 4 серпня. Змагання на арені Стад де Франс стартують о 20:55 за київським часом.


Джерело: Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-02 17:05:09