Луковый пирог по французскому классическому рецепту

Цибулевий пиріг – це справжня класика французької кухні. Цей ароматний та смачний пиріг з ніжною карамелізованою цибулею на хрусткій основі здатен підкорити серце будь-кого!
Завдяки простоті приготування та доступним інгредієнтам, класичний цибулевий пиріг зможе приготувати навіть господиня-початківець!
Отже, як приготувати просто і швидко смачний пиріг з карамелізованою цибулею – читайте в матеріалі.
Класичний цибулевий пиріг
Ця перекусна випічка підходить як для повсякденного меню, так і для святкового столу. Варто приготувати!
Інгредієнти:
Для тіста :
- борошно – 250-270 г
- масло вершкове – 125 г
- яйце – 1 шт.
- сіль – 1/2 ч. л.
- льодяна вода – 2-3 ст. л.
Для начинки:
- цибуля – 1 кг
- масло вершкове – 50 г
- оливкова олія – 2 ст. л.
- цукор – 1 ст. л.
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
- вершки 33% чи домашні – 200 мл
- яйця – 3 шт.
- зелень (петрушка, кріп) – до смаку
Цибулевий пиріг: рецепт покроково
- Для тіста у миску просійте борошно з сіллю. Додайте нарізане кубиками холодне вершкове масло і перетріть до стану крихти. Додайте яйце і воду та швидко замісіть тісто. Сформуйте кулю, обгорніть плівкою і помістіть в холодильник на 30 хвилин.
- Для начинки наріжте цибулю тонкими кільцями чи півкільцями. У великій сковороді розігрійте вершкове масло та оливкову олію. Викладіть цибулю і готуйте, помішуючи, близько 7 хвилин. Потім посипте цибулю цукром і готуйте ще приблизно 18-20 хвилин. Цибуля стане м’якою та набуде приємного золотавого кольору. Наприкінці приготування додайте сіль та перець.
- В окремій мисці збийте яйця з вершками. Посоліть та поперчіть. Додайте нарізану зелень до смаку.
- Тісто дістаньте з холодильника і розкачайте на присипаному борошном столі за розміром форми з бортиками.
- У форму для запікання, змащену маслом чи олією, викладіть тісто, піднімаючи бортики.
- На тісто викладіть цибулю. Залийте її вершково-яєчною сумішшю.
- Цибулевий пиріг випікайте у духовці за 200 °C близько 35 хвилин. Потім випічку охолодіть, наріжте та подайте до столу.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Спробуйте цей рецепт цибулевого пирога, і він обов’язково стане вашим улюбленим. Смачного!
Якщо у вас зовсім мало часу, приготуйте швидкий цибулевий пиріг. Усе що для цього рецепта потрібно: готове покупне листкове тісто та продукти для начинки.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-19 12:48:00