Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Лохина на зиму: рецепт із цукром

Лохина – одна з найкорисніших ягід, яка містить безліч вітамінів і антиоксидантів. Щоб насолоджуватися її смаком і користю протягом усього року, можна заготовити лохину на зиму.

Один з найпростіших способів – заготовити лохину з цукром на зиму. Нам знадобиться тільки три доступних інгредієнти: ягоди, цукор та сік лимона.

А ви знали, що лохина багата на вітаміни С і К, антиоксиданти та мікроелементи. Вона сприяє зміцненню імунітету, покращенню зору та загальному оздоровленню організму.

Зараз дивляться

Якщо у вас нема соку лимона та можливості лимон купити, замініть його на лимонну кислоту. Звісно можна зробити й без підкислювача, але смак буде, як стверджують досвідчені господині, занадто приторний.

Якщо у потрібно 3 ст. л. соку лимона, можна замінити його на 1/2 ч. л. лимонної кислоти, попередньо розчинивши її в 3 ст. л. води. Цей розчин буде мати подібну кислотність до соку лимона і забезпечить необхідний смак та консервуючі властивості.

Лохина на зиму: рецепт

Для заготовки краще вибирати свіжу, дозрілу лохину без ознак псування. Ягоди повинні бути цілі, без тріщин і плям.

Інгредієнти:

  • лохина – 1 кг
  • цукор – 750 г
  • сік лимона – 3 ст. л.

Як заготовити лохину з цукром на зиму покроково:

  1. Ягоди промити та викласти на друшляк, щоб вода повністю стекла.
  2. Викласти ягоди у миску та пересипати цукром. Влити сік лимона.
  3. Взяти товкачку (обов’язково дерев’яну), нам металічна для ягід не потрібна, відбудеться окислення. Отже, гарно розім’яти ягоди дерев’яною товкачкою. Цей процес допомагає зберегти максимум корисних речовин і вітамінів у ягодах.
  4. Ягоди з цукром перекладаємо у стерилізовані чи просто гарно вимиті та обсушені чисті банки, залишаючи трохи місця до краю. Це дозволить уникнути витікання під час зберігання. Банки закриваємо кришками.
  5. Лохина на зиму зберігається у холодильнику.

Лохина, заготовлена таким чином, зберігається до пів року та залишається свіжою і смачною.

Лохина з цукром чудово підходить для додавання в йогурти, каші, випічку або як начинка для млинців. А ще її можна використовувати як один з інгредієнтів для приготування соусів до м’ясних страв або десертів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-03 11:37:05