Україна і світ
Квашений перець: рецепт смачної закуски
Квашений перець – це дуже смачна та корисна закуска, яку легко приготувати в домашніх умовах.
Завдяки процесу ферментації овочі набувають унікального смаку та зберігають корисні речовини.
Додавайте квашений перець до салатів, м’ясних страв або просто подавайте як самостійну закуску.
Зараз дивляться
Перець квашений: рецепт
Квашені овочі, зокрема перець, багаті на пробіотики, які підтримують здоров’я кишківника та покращують травлення.
Також вони зберігають більшість вітамінів і мінералів, допомагаючи зміцнити імунітет і захистити організм від інфекцій.
Інгредієнти:
- перець солодкий (болгарський) – 1 кг
- вода – 1 л
- сіль – 2 ст. л.
- цукор – 1 ст. л.
- часник – 3-4 зубчики
- лавровий лист – 2-3 шт.
- чорний перець горошком – 10-12 шт.
- кріп – кілька гілочок (за бажанням)
Як приготувати квашений перець
Спочатку підготуйте всі продукти.
- Перець ретельно промийте, видаліть плодоніжки та насіння. Якщо перець завеликий, можна його розрізати.
- Приготуйте розсіл: у каструлі доведіть воду до кипіння, додайте сіль, цукор, лавровий лист і чорний перець горошком. Проваріть кілька хвилин, щоб спеції розкрили свій аромат. Потім дайте розсолу охолонути.
- Викладіть перець на дно чистої скляної банки покладіть гілочки кропу та кілька зубчиків часнику. Викладіть перший шар перцю. Повторюйте шари, поки не заповните банку.
- Коли розсіл охолоне до кімнатної температури, залийте ним перець у банці, щоб овочі були повністю покриті.
- Накрийте банку марлею та залиште на 2-3 дні у теплому місті. За цей час почнеться процес ферментації.
- Після цього квашений перець можна закрити пластиковою кришкою та поставити в холодильник. За 5-7 днів смачну закуску можна подавати до столу.
За цим же рецептом можна приготувати й інші види перцю, наприклад, гострий.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-09 14:15:18