Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Компот з абрикосів на зиму: рецепт приготування

Цей компот з абрикосів на зиму простий та швидкий у приготуванні. Варто приготувати, щоб взимку насолоджуватися смачною та ароматною заготівлею.

Чому варто заготувати на зиму компот з абрикосів?

Абрикоси багаті на вітаміни А, С, групи В, калій, магній та залізо. Вони зміцнюють імунітет, підтримують здоров’я серця, покращують зір і стан шкіри.

Компот з абрикосів – це не тільки смачно, але й корисно, особливо в холодну пору року, коли організм потребує додаткової підтримки.

Компот з абрикосів на зиму: рецепт

Абрикоси для компоту бажано відібрати щільні, але стиглі, без пошкоджень та темних плям.

Інгредієнти на банку об’ємом 3 літри:

  • абрикоси – 600 г
  • цукор – 300 г
  • вода – 1 л 700 мл (приблизно)
  • лимонна кислота – декілька дрібок

Як готувати компот з абрикосів на зиму:

  1. Абрикоси гарно миємо та викладаємо у стерилізовану банку. Кісточки можна видалити, але це не обовязково.
  2. Потім вливаємо у банку окріп (потроху, невеликими частинами). Накриваємо банку кришкою і залишаємо на 20-30 хвилин.
  3. Воду з банок переливаємо у каструлю та всипаємо цукор і лимонну кислоту. Лимонна кислота послугує нам додатковим консервантом. Сироп доводимо до кипіння і варимо близько 5 хвилин.
  4. Гарячий сироп переливаємо у банки з абрикосами й відразу закатуємо стерилізованими кришками.
  5. Банку з компотом з абрикосів на зиму перевертаємо догори дном, укутуємо теплою ковдрою і залишаємо на ніч до повного охолодження.

Компот з абрикосів на зиму в домашніх умовах можна урізноманітнити, додаючи до нього різні фрукти та ягоди. Наприклад, яблука, груші, вишні, малину, смородину та інші. Такий мікс не тільки збагатить смак напою, але й додасть йому нових корисних властивостей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-18 19:09:26