Україна і світ

Комікс-рецензія на фільм “Двійник”: Не виходь на пенсію, не роби помилку

Для тих, кому набридли звичні кіновідгуки, 112.ua публікує рецензії на фільми в картинках, створені за принципом коміксів. Формат не передбачає серйозного аналізу стрічки або точного переказу її змісту, будучи, швидше, вільним трактуванням і веселою фантазією за мотивами оригіналу. Незважаючи на це, матеріал може відкривати деякі сюжетні ходи, однак будь-яких спойлерів буде уникати.

Поточний кінотиждень поповнив український прокат досить очікуваною прем’єрою – фантастичним бойовиком “Двійник”. Інтерес до нього виник ще на етапі раннього пре-продакшну, коли стало відомо, що проект – двадцятирічний довгобуд, який хотів зняти і Клінт Іствуд, і Тоні Скотт. Але ні їм, ні Мелу Гібсону з Томом Крузом, яким пророкували головну роль, здійснити задумане не вдалося. А зуміли це зробити тайванець Енг Лі (“Тигр підкрадається, дракон ховається”, “Життя Пі”), однаково шанований на фестивалях та “Оскарі”, і нескінченно смішний і чарівний Уілл Сміт.

Передбачалося, що такий незвичайний симбіоз не просто вдихне нове життя у задумане, але й здійснить деяку революцію в кіно. Як мінімум всі передумови для цього були. Наприклад, ідея, що базується на темі клонування, а тому актуальна і наділена глибоким морально-етичним потенціалом. А також передові технології, за допомогою яких ми отримали повністю змодельованого молодого Сміта (практично зразка “Принца з Беверлі-Хіллз”) і частоту зйомки в 120 кадрів на секунду, що забезпечує додаткову деталізацію і чіткість зображення.

Однак проект чи то перетримали, чи то дуже багато чого від нього хотіли, – на виході вийшов майже телевізійний продукт, часом розважаючий бійками-погонями, але частіше уходячий в невиправдану мелодраматичність. Покладений в основу безладний сюжет з недбало прописаними діалогами додав ще більше дьогтю у вже наявну бочку дьогтю, чим додатково скоротив аудиторію “Двійника”. А тому рекомендувати його до перегляду можна тільки в тому випадку, якщо ви дуже любите Уілла Сміта в екшні або екшн з Уіллом Смітом і готові заради них багато чого долати.

Читайте новини на нашій Facebook-сторінці  та приєднуйтесь до нашої  Facebook-групи

Close