Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Кисіль: рецепт приготування в домашніх умовах

Ніжний кисіль займає своє місце в нашому кулінарному спадку, але чому він так рідко з’являється на наших столах у повсякденному житті? Можливо, причин для цього безліч, але час виправити цей недолік!

Поміж повсякденністю та швидким темпом життя, ми часто забуваємо про ті прості радощі, які може подарувати нам смачна страва.

Ягідний кисіль – саме той випадок, коли простота перетворюється на витонченість. Його ніжний смак і солодкий аромат дарують відчуття затишку.

Кисіль – це не лише смачна, але й корисна страва, яка додасть колориту будь-якому обіду чи вечері.

Рецепт ягідного киселю – швидкий та простий, та й приготувати його можна з будь-яких свіжих чи заморожених ягід.

Спробуйте ягідний кисіль і переконайтеся, як він легко може стати улюбленим десертом на вашому столі. Віддайте шану традиціям та насолоджуйтесь цим неперевершеним напоєм!

Як приготувати кисіль просто і легко

За бажанням у кисіль можна також додати 1 ч. л. ванільного цукру та трішки цедри лимона.

Інгредієнти:

  • ягоди (чорниця, полуниця, малина, смородина, вишня, ожина, аґрус та інші) – 500-600 г
  • вода – 3 л
  • цукор – 1 склянка
  • крохмаль – 4-5 ст. л.

Ягідний кисіль: рецепт покроково

  1. Якщо ви використовуєте свіжі ягоди, гарно промийте їх холодною водою та викладіть на друшляк, щоб вода стекла. Якщо використовуєте заморожені ягоди, залиште їх трішки розморозитися за кімнатної температури.
  2. У невеликій каструлі змішайте ягоди з цукром і влийте воду. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння.
  3. В окремій склянці розведіть крохмаль у невеликій кількості холодної води.
  4. Поступово влийте розведений крохмаль у киплячу воду з ягодами та цукром. Помішуйте неперервно, щоб уникнути утворення грудочок.
  5. Продовжуйте варити кисіль протягом 2-3 хвилин або доки він не стане густим, час від часу помішуючи, щоб уникнути пригорання.
  6. Після приготування, залиште кисіль, накривши каструлю кришкою, на 5-10 хвилин. Потім черпаком розлийте його у чашки чи склянки.

Тепер смачний ягідний кисіль готовий до подачі! Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-30 18:15:14