Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Кіборг Олег Височанський приїхав з фронту на виступ доньки на Олімпіаді-2024

В української гімнастки Марії Височанської, яка представляє нашу країну на Олімпіаді-2024, здійснилась заповітна мрія: її батько Олег Височанський, який бореться з окупантами на першій лінії фронту, приїхав до Парижа, щоб підтримати доньку.

Він пішов на захист вітчизни з перших днів вторгнення РФ, ще у 2014 році брав участь у боях за Донецький аеропорт, став легендарним “кіборгом”.

До останнього моменту він не знав, чи вдасться вирватися до дочки до Парижа з огляду на складну ситуацію на полі бою.

Зараз дивляться

– Коли Маруся була маленькою, вона говорила: “Я буду олімпійською чемпіонкою”. Тож, щоб побачити доньку на її бажаній Олімпіаді, ще минулого року запланував відпустку на серпень.

Але це війна, є обставини, складна логістика. Ще залежало від командира: чи відпустить, чи зрозуміє. Але це не так важливо для мене, як для моєї дитини, бо я обіцяв Марії, що зможу, що приїду. Я зміг. Я щасливий, – сказав Олег Височанський.

За словами військовослужбовця, спортивні змагання, в яких Україна виступає на міжнародному рівні, мають велике значення в умовах повномасштабної війни.

– Чи важливий спорт зараз? Звісно. Ми за те і воюємо, щоб наші діти могли здобувати освіту, займатися спортом та жити повноцінним життям. Це наша українська пропаганда: ми сильні, що можемо перемагати як загарбників на фронті, так і порядних людей у ​​чесному спортивному бою, – пояснив він.

Марія Височанська – гімнастка від України на Олімпіаді 2024

Марія Височанська – одна з п’яти гімнасток у складі збірної України, які представляють нашу країну у змаганнях з художньої гімнастки у групових вправах.

Вона – капітан команди та найдосвідченіша серед партнерок, адже це її другі Олімпійські ігри. Марія також брала участь в Олімпійських іграх у Токіо, де зі штирем у нозі виступила через 5 місяців після надскладної травми.

Тоді разом з іншими українками вони стали сьомими.

Фото: НОК України

Джерело: Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-10 19:29:06