Картопля в мундирі: як і скільки потрібно варити
Картопля в мундирі, здавалося б, проста страва, яка потребує мінімуму зусиль. Однак під час приготування часто виникає багато запитань.
Факти ICTV з’ясували, скільки варити картоплю в мундирі та як правильно це робити.
Як підготувати картоплю перед варінням в мундирі
Для приготування знадобиться:
- картопля;
- окріп;
- кухонна сіль – за смаком;
- рослинна олія – за смаком.
Перед початком приготування картоплю обов’язково потрібно добре вимити під проточною водою.
Чистий овоч слід просушити на кухонному або паперовому рушнику.
Суху картоплю можна неглибоко проколоти виделкою в кількох місцях, тоді вона буде м’якшою і швидше готуватиметься.
Як варити картоплю в мундирі
Поміщаємо картоплю в каструлю з окропом. Посуд краще обирати з товстим дном.
Щоб шкірка овочу не потріскалась, до гарячої води можна додати сіль у пропорції 1 ч. л. на 1 л води.
Викладати картоплю треба так, щоб вода повністю її покрила. Потім слід накрити каструлю кришкою та чекати піку закипання.
Після піку вогонь потрібно зменшити, щоб вода не вибігала з-під кришки.
Скільки часу варити картоплю в мундирі? Насправді чіткого часу приготування немає, бо все залежить від розміру овочів та кількості води. Зазвичай процес триває від 20 до 30 хвилин.
Щоб зрозуміти, чи готова картопля в мундирі, потрібно проколоти шкірку зубочисткою. Якщо весь овоч м’який, варіння можна завершувати.
Якщо є тверді місця, слід продовжити процес на 5 хвилин.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Страву варто подавати гарячою з маслом або рослинною олією. Для поєднання смаків використовують овочевий салат та оселедець.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-21 13:39:00