Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Картопля в мундирі: як і скільки потрібно варити


Картопля в мундирі, здавалося б, проста страва, яка потребує мінімуму зусиль. Однак під час приготування часто виникає багато запитань.

Факти ICTV з’ясували, скільки варити картоплю в мундирі та як правильно це робити.

Як підготувати картоплю перед варінням в мундирі

Для приготування знадобиться:

  • картопля;
  • окріп;
  • кухонна сіль – за смаком;
  • рослинна олія – за смаком.

Перед початком приготування картоплю обов’язково потрібно добре вимити під проточною водою.

Чистий овоч слід просушити на кухонному або паперовому рушнику.

Суху картоплю можна неглибоко проколоти виделкою в кількох місцях, тоді вона буде м’якшою і швидше готуватиметься.

Як варити картоплю в мундирі

Поміщаємо картоплю в каструлю з окропом. Посуд краще обирати з товстим дном.

Щоб шкірка овочу не потріскалась, до гарячої води можна додати сіль у пропорції 1 ч. л. на 1 л води.

Викладати картоплю треба так, щоб вода повністю її покрила. Потім слід накрити каструлю кришкою та чекати піку закипання.

Після піку вогонь потрібно зменшити, щоб вода не вибігала з-під кришки.

Скільки часу варити картоплю в мундирі? Насправді чіткого часу приготування немає, бо все залежить від розміру овочів та кількості води. Зазвичай процес триває від 20 до 30 хвилин.

Щоб зрозуміти, чи готова картопля в мундирі, потрібно проколоти шкірку зубочисткою. Якщо весь овоч м’який, варіння можна завершувати.

Якщо є тверді місця, слід продовжити процес на 5 хвилин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Страву варто подавати гарячою з маслом або рослинною олією. Для поєднання смаків використовують овочевий салат та оселедець.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-21 13:39:00