Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Із чим пити Бейліс: особливості та правила

Лікер Бейліс – це алкогольний напій на основі ірландського віскі, вершків та шоколаду, який має ніжний і кремовий смак.

Його можна пити як дижестив або подавати з кавою, чаєм, шейками та випічкою. Факти ICTV дізнавалися, як і з чим правильно пити Бейліс. Ну і звісно, підготували рецепти смачних коктейлів та закусок.

Із чим пити лікер Бейліс

  • Із кубиками льоду. Вони додадуть прохолоди та зроблять напій ще приємніше.
  • З кавою чи гарячим шоколадом. Це чудовий спосіб перетворити звичайний смак на більш ароматний.
  • З іншими алкогольними напоями. Дехто воліє розбавляти Бейліс горілкою або джином, хоча насправді є безліч варіантів. Експериментуйте, змішуючи різні коктейлі.
  • З десертами. Морозиво, чизкейки чи пудинги чудово смакуватимуть з лікером Бейліс. Крім того, його можна подавати також із зефіром, бісквітами, печивом, арахісом, сиром та  шоколадом.

Загалом можливості Бейліс обмежені тільки вашою уявою. Але знавці не радять поєднувати лікер із газованими напоями, соком і мінералкою.

Зараз дивляться

Гарячий шоколад Baileys Espresso

Фото: Pixabay

Інгредієнти

  • 400 мл води
  • 200 мл вершків
  • 100 мл еспресо
  • 100 мл Baileys Original Irish Cream
  • 2-4 ч. л. тростинного цукру
  • 80 г шоколаду (чорного або молочного)

Для прикрашання:

  • 1-2 ч. л. тростинного цукру
  • 2 шматочки шоколаду чи шоколадні цукерки
  • шоколадна крихта та кавові зерна – до смаку

Приготування

  1. Доведіть 400 мл води до кипіння з цукром у каструлі. Добре перемішайте, зменшіть вогонь та продовжуйте готувати сироп на повільному вогні ще 2 хв.
  2. Додайте шоколадну суміш, збийте масу вінчиком до однорідності, знову трохи зменште вогонь до середнього.
  3. Через 2 хв зніміть з вогню, розлийте у підготовлені кухлі, додайте еспресо та Бейліс. Зверху викладіть збиті вершки, шматочки шоколаду та посипте шоколадною крихтою та кавовими зернятками.

Коктейль Flat White Martini

Фото: Unsplash

Насичений, вершковий і ніжний – саме такий, який ми любимо! Приготуйте коктейль та прикрасьте його трьома легендарними кавовими зернами – вони символізують здоров’я, багатство та щастя!

Інгредієнти

  • 50 мл Baileys Original Irish Cream
  • 25 мл горілки
  • 25 мл еспресо
  • кілька кубиків льоду
  • 3 кавових зерна для прикраси

Приготування

  1. Помістіть у шейкер усі інгредієнти, крім кавових зерен.
  2. Добре струсіть, щоб усе змішалося
  3. Візьміть келих для мартіні, процідіть у келих коктейль із Бейліс і прикрасьте його кавовими зернами.
  4. Сядьте зручніше і насолоджуйтесь!

Коктейль B52

Поєднання трьох лікерів настільки вишукане, що його треба пити не як шот, а повільно потягувати з келиха для коктейлю на ніжці. В52 зазвичай нічим не прикрашають і подають із трубочкою.

Інгредієнти

  • 15 мл кавового лікеру (калуа або аналогічного)
  • 15 мл Бейліс
  • 15 мл апельсинового лікеру (куантро або тріпл сек) – 15 мл

Приготування

  1. Налийте на дно кавовий лікер.
  2. Другим шаром – Бейліс.
  3. Потім акуратно додайте апельсиновий лікер (найскладніший етап).
  4. Почекайте 15-20 сек, поки коктейль остаточно розподілиться на три шари. В52 зазвичайнічим не прикрашають і подають із трубочкою.

Бейліс крем-карамель

Фото: Unsplash

Чудовий десерт із лікером Baileys. Його варто спробувати всім. Якщо не заради задоволення, то хоча б для полегшення процесу перетравлення їжі.

Інгредієнти

  • 6 великих яєчних жовтків
  • 30 г цукрової пудри плюс 9 ч. л.
  • 300 мл Baileys Original Irish Cream
  • 300 мл вершків
  • 200 мл незбираного молока
  • 1 стручок ванілі або 1 ч. л. ванільного екстракту

Приготування

  1. Нагрійте молоко та вершки зі стручком ванілі до гарячого стану, зменште вогонь і додайте лікер Бейліс.
  2. Яєчні жовтки і 30 г цукру збийте до густоти. Поступово влийте молочну суміш.
  3. Розігрійте духовку до 160 C, змастіть вершковим маслом 6 невеликих форм для запікання.
  4. Наповніть деко окропом на дві третини, поставте форми з десертом  та випікайте 25 хвилин.
  5. Вийміть, потім охолодіть протягом 2 год, щоб крем-карамель застигнув.
  6. Посипте цукром, щоб карамелізувати, поставте під гарячий гриль приблизно на 1 хв.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-03 17:54:12