Гриби зі смаком зими: грибники Чернігівщини полюють і взимку
На чернігівському «Привокзальному» можна знайти справжню зимову екзотику — свіжі опеньки та гливи від 60-річного місцевого грибника Сергія Дегтяря. Чому ці гриби унікальні, де їх збирають і які ще “смаколики” природа готує нам до весни? Читайте у матеріалі, розповідає газета “Вість”.
Опеньки руденькі. Гливи сірі. Красуються в різних ящиках. Не мнуться, не труться.
— Збирав учора, — каже Сергій Дегтярь. — Опеньки зимові або ж фламуліна будуть усю зиму. До ранньої весни. Ростуть на деревах.
Розказує, що цей унікальний гриб не боїться ні снігу, ні морозу. У мороз рости перестає. Ніжка підсихає. Але не гине.
А от глива, звісно, гриб ніжний. Певно, це останні в сезоні.
Збирає Сергій Дегтярь гриби в лісах, перелісках навколо Чернігова, але не ближче, ніж 10 кілометрів до міста. Ближче відчувається загазованість, забрудненість, а царство грибів дуже чутливе до цього.
На тихе полювання грибник виходить упродовж усього року. Закінчаться зимові опеньки, підуть сморчки, уже в березні-квітн, а в травні часто вже є лисички.
Авторка: Тамара Кравченко, газета “Вість”
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Як повідомляв MYNIZHYN, якщо ви ще не готували грибної юшки, то варто хоча б раз спробувати. Рецепт читайте далі у матеріалі.
Viber
Youtube
Джерело: mynizhyn.com
2024-12-29 09:10:02