Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

головні новини за 4 квітня 2024

Фото: Факти ICTV

Росія продовжує чинити терор для Харкова, завдавши подвійного удару по місту, що призвело до смертей та постраждалих серед цивільного населення.

Своєю чергою через масовані удари держави-терориста ще в шести регіонах України запровадили тимчасові графіки відключення світла у вечірній період доби.

Що відбулося в Україні та світі за добу 4 квітня 2024 року – читайте далі в матеріалі на сайті Факти ICTV.

Зараз дивляться

Удар по Харкову 4 квітня

У ніч проти 4 квітня російські ударні безпілотники здійснили атаку на Харків.

Російські БпЛА Shahed влучили в житлові будинки, що призвело до часткової руйнації багатоповерхівки.

Внаслідок російської атаки загинуло чотири людини, з них троє є надзвичайниками. Саме рятувальники загинули після того, як держава-терорист повторно здійснила атаку на місце, куди були завдано перший удар.

Крім загиблих є також і 12 постраждалих осіб, троє з яких у важкому стані.

Протягом дня Росія знов атакувала Харків, вдаривши за територією міста, внаслідок чого також є загиблий та поранені.

Засідання Ради Україна-НАТО

Крім дводенної зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО у Брюсселі, 4 квітня також відбулось засідання Ради Україна – НАТО на рівні глав МЗС.

Воно було присвячене довгостроковій підтримці України.

За підсумками зустрічі очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що обговорював з партнерами надання Києву більшої кількості засобів ППО, зокрема ЗРК Patriot.

Водночас генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзникам по Альянсу слід мобілізувати свої сили у питанні підтримки України, оскільки за відсутності допомоги ситуація на фронті може стати небезпечнішою.

Відключення світла

Ввечері 4 квітня Укренерго повідомив про запровадження тимчасових графіків відключень світла для абонентів шести областей. Йдеться про тимчасові обмеження на споживання в електроенергії в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській та Сумській областях.

Світло вимикатимуть з 18:20 до 22:00. Обленерго в регіонах розподілятимуть наявний обсяг електроенергії рівномірно між чергами споживачів, заявили в Укренерго.

Причиною таких відключень стали російські масовані атаки по об’єктах енергетичної інфраструктури України, які регулярно держава-терорист завдає протягом останніх тижнів.

Ці відключення йдуть додатково до знеструмлень у Харкові та частини Кривого Рогу, де вже діють перебої зі світлом через російські удари.

Зеленський скликав Ставку

Президент Володимир Зеленський 4 квітня провів засідання Ставки верховного головнокомандувача на якому були присутні, зокрема, міністр оборони, начальник Генерального штабу ЗСУ, а також головком Збройних сил України.

За словами Зеленського, під час Ставки основними темами для обговорення стали фронт, безпілотники, засоби РЕБ і протиповітряна оборона.

Також свої доповіді зробили очільник Міноборони, головком ЗСУ та голова Генштабу ЗСУ.

Детальніше про засідання Ставки – читайте на Фактах ICTV.

Справа Артема Шило

Колишній радник Офісу президента та експрацівник СБУ Артем Шило, який підозрюється у причетності до заволодіння 94,8 млн грн коштів Укрзалізниці, був взятий під варту з альтернативою внесення застави у розмірі 30 млн грн, повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) визначив термін дії запобіжного заходу — до 31 травня 2024 включно. Шилу загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Згодом Центр протидії корупції повідомив, що за Шила одразу була внесена застава.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-04 20:55:37