Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

головні новини за 22 грудня 2023

Фото: Факти ICTV

Російська армія атакувала дронами Київ, Миколаївську та Одеську області. Проте українські воїни знищили три ворожі винищувачі Су-34 у Херсонській області.

Ситуація на фронті залишається дуже динамічною. Там відбуваються запеклі бої. Сили оборони України відбивають атаки окупантів на Авдіївському, Запорізькому, Херсонському та інших напрямках.

Завдяки коридору в Чорному морі Україна експортувала близько 10 млн тонн вантажів. Водночас Нідерланди готуються до передавання перших 18 літаків F-16 Повітряним силам України.

Зараз дивляться

Що відбулося в Україні та світі за добу 22 грудня 2023 року – читайте у матеріалі на сайті Факти ICTV.

Нічна атака дронів на Київ

Внаслідок атаки дронів по Києву в Соломʼянському районі спалахнула пожежа на 24 поверсі житлового будинку. Через падіння уламків є двоє постраждалих, серед яких одного госпіталізували до лікарні.

За даними КМВА, у Дарницькому районі загорілася кімната на другому поверсі двоповерхового приватного недобудованого будинку через падіння уламків дрона. У Голосіївському районі теж впали уламки, але там обійшлося без постраждалих і руйнувань.

Удари РФ на Півдні України

Через російську атаку в Одеській області пошкоджено зерносховище. Водночас у Миколаївській області на одному з інфраструктурних об’єктів спалахнула пожежа, повідомили у Силах оборони півдня України.

Знищення трьох російських винищувачів

На Південному напрямку Сили оборони України знищили три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 у Херсонській області.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Президент України Володимир Зеленський заявив, що кожен російський льотчик точно знатиме, що буде відповідь кожному вбивці, та жоден з них не залишиться безкарним.

Ситуація на фронті

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили вісім атак ворога в районі населеного пункту Синьківка Харківської області, де окупанти намагалися прорвати оборону ЗСУ за підтримки авіації.

На Бахмутському напрямку відбито вісім російських атак біля населених пунктів Богданівка, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка.

На Авдіївському напрямку – відбито 17 атак східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, ще 16 – в районах Первомайського та Невельського Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили всі атаки західніше Вербового та Роботиного.

На Херсонському напрямку ворог здійснив 17 безуспішних штурмових дій на лівобережжі Дніпра, отримав гідну відсіч українських військових та зазнав значних втрат.

Експорт вантажів через Чорне море

Україна змогла експортувати через коридор у Чорному морі близько 10 млн тонн вантажів, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Порти Великої Одеси прийняли понад 330 нових суден під завантаження, а ще близько 80 готуються прийняти найближчим часом.

Літаки F-16 від Нідерландів

Нідерланди готуються передати Україні перші 18 літаків F-16, заявив президент Володимир Зеленський за підсумками розмови з прем’єр-міністром країни Марком Рютте.

Санкції проти банків, які допомагають ОПК РФ

Президент США Джо Байден підписав указ про запровадження санкцій проти фінансових структур, пов’язаних із великими постачаннями для російського оборонно-промислового комплексу.

За інформацією Білого дому, дозволено вживати заходів проти іноземних фінансових структур, якщо з’ясується, що ці структури допомогали російському ОПК у сферах технології, оборони, будівництва та космосу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-22 22:29:48