Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Дієтологи назвали два улюблених усіма смаколики, які призводять до стрибків цукру в крові

Батончики гранола і пластівці з цукром є найшкідливішими простими вуглеводами, і їх уживання слід звести до мінімуму, вважають дієтологи.

Прості вуглеводи, що містяться в них, можуть спричиняти стрибки цукру в крові та проблеми з травленням..

Батончики гранола – смачні, але не корисні

Першим у списку небезпечних стоять батончики гранола, які користуються неабиякою популярністю, оскільки смачні і зручні для перекусу.

Зараз дивляться

– Насправді вони насичені рафінованими вуглеводами, тому швидко підвищують рівень цукру в крові і не залишають відчуття ситості, – запевняє дієтологиня Крутіка Нанаваті.

Її колега Ліза Річардс доповнює, що батончики гранола перешкоджають зусиллям зі зниження ваги та шкодять здоров’ю кишківника.

Пластівці на сніданок не наситять

Солодкі пластівці, незважаючи на свою популярність, особливо в якості сніданку, становлять аналогічну небезпеку.

– По суті, вони не містять поживних речовин, спричиняють різкі стрибки цукру в крові та подальше його стрімке падіння, – зазначає Нанаваті.

Усі дієтологи погоджуються з тим, що в зернових, які використовуються для виготовлення пластівців,  низький вмісті клітковини, що призводить до швидкого перетравлення.

Дуже швидко з’являється відчуття сильного відчуття голоду, наче нічого й не їли. Це спонукає шукати будь-які продукти для його втамування.

Дієтологиня підкреслює, що пластівці з високим вмістом цукру сприяють уповільненню метаболізму та збільшенню запасів жиру в ділянці живота.

Тож ці продукти слід вживати у мінімальних кількостях або і взагалі від них відмовитися, замінивши здоровими альтернативними перекусами.

Джерело: She Finds

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-03 13:51:16