Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Диво-насіння, яке взимку мусить бути в раціоні кожного – дієтологи назвали п’ять причин для цього

Насіння кунжуту має переваги, які стануть в нагоді у холодну пору року. Чому включення насіння кунжуту в зимовий раціон є обов’язковим, розказала одна з найвідоміших дієтологинь Індії Авні Каул.

Чорний кунжут корисніший за білий

Насамперед Каул вказала на відмінність і спорідненість чорного і білого кунжуту. Зрештою, треба знати, що фактично це одне й те саме насіння, тільки чорне – не чищене, в природній оболонці а біле – очищене від лушпиння, це, власне, ядро насіння кунжуту.

Корисніше, звісно, чорне. У ньому в 17 (!) разів більше кальцію, ніж у білому, у два рази більше заліза і в три рази більше міді.

Зараз дивляться

Отже, Каул називає п’ять переваг саме чорного кунжуту.

Перше, і найголовніше – це насіння зміцнює імунітет, що надважливо взимку.

Насичене такими поживними речовинами, як цинк, залізо та вітамін Е, це крихітне насіння напряму захищає від зимових недуг.

Друге – кунжут забезпечує заряд енергії.

– Насіння кунжуту, багате здоровими жирами покращує здоров’я мозку та допомагає підтримувати баланс клітинної мембрани, – каже Каул.

За її словами, жменька цього насіння забезпечує негайний заряд енергії, що дає вам сили боротися з утомою.

Третя перевага – кунжут джерело кальцію, який підтримує здоров’я кісток. Це важливо, коли вплив сонячного світла обмежений. На додаток до кальцію у кунжуті міститься чимало магнію і заліза, які також необхідні для підтримки здоров’я.

Четверта перевага – насіння кунжуту покращує здоров’я шкіри.

– Наявність антиоксидантів і омега-6 жирних кислот у насінні кунжуту сприяє відновленню шкіри, бореться із сухістю, яка часто загострюється взимку, — каже експертка.

І, нарешті, п’яте – вживання кунжуту допомагає тримати вагу в нормі.

Їжа з кунжутом залишає відчуття ситості надовго, допомагає приборкати спокусу з’їсти нездорові зимові солодощі.

Крім того, насіння кунжуту покращує травлення, що особливо важливо взимку, коли наш організм працює повільно.

Підсушений на пательні кунжут можна додавати в салати, посипати ним пиріжки, робити з нього цукерки з додаванням меду.

Джерело: Health Shots

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-02 13:37:13