Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чизкейки: рецепти на будь-який смак

У кисломолочному сирі міститься велика кількість корисного білка, багато вітамінів і мікроелементів, зокрема селену, який необхідний для нормального функціонування щитоподібної залози.

Однак, щоб цей продукт був максимально корисним для організму, необхідно знати, як його правильно приготувати.

Дієтологиня Світлана Фус розповіла про три рецепти сирних десертів, які можна приготувати швидко та з максимальною користю.

Білковий чизкейк

Корж: 

  • 4 ст. л. вівсяних висівок
  • 2 ст. л.  м’якого сиру 5-9%
  • 1 яйце
  • стевія – до смаку

Приготування коржа:

  1. Необхідно змішати усі інгредієнти та викласти у форму.
  2. Відповідну масу випікати 15-20 хвилин. Корж має бути як крекер.

Крем: 

  • 400 г м’якого творогу 5-9%
  • 2 яйця
  • 1 ст. л. нежирного кефіру або натурального йогурту
  • ванілін, стевія – до смаку
  • сода, гашена яблучним оцтом – 1/2 ч. л.

Приготування:

  1. Білки треба відділити від жовтків, перші відставляємо у бік.
  2. Жовтки та усі інші компоненти змішуємо.
  3. Потім необхідно збити білки до густої піни та обережно додати у крем.
  4. Основну масу виливаємо на готовий корж.
  5. Випікаємо в духовій шафі 30-40 хвилин.

Чизкейк з яблуком

Інгредієнти на малу форму 10-15 см:

  • 1 солодке яблуко (200 г)
  • 175 г м’якого нежирного сиру 5-9%
  • 1 білок
  • ванілін, стевія – до смаку
  • 1 ч. л. кориці

Приготування:

  1. Сир змішуємо з одним білком та стевією, а потім збиваємо.
  2. Згодом додаємо терте яблуко.
  3. Зверху підсипаємо корицею та ставимо на 15-20 хвилин у духовку, яка має бути розігріта до 180°C.

Чизкейк у яблуці

Інгредієнти на 2-4 порції (240 або 120 ккал):

  • 4 шт. великих солодких яблук
  • одне яйце (жовток)
  • 150 г сиру 5-9%
  • ваніль – дрібка

Приготування:

  1. У яблуці необхідно очистити верхню третину та вирізати черенок і серцевину. Ложкою обережно треба вийняти трішки м’якоті.
  2. Сир змішати із жовтком та ваніллю та начинити цим яблука.
  3. Потім їх поставити їх у жароміцну форму та налити туди трішки води.  Запікати яблука треба за температури 200 °C 25 хвилин.

Перед подачею десерту його можна полити натуральним йогуртом 2,5%.

Джерело: Світлана Фус 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-11 19:29:07