Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Бюджетне меню на Новий рік 2025: прості та смачні страви


Бюджетне меню на Новий рік 2025 можна зробити водночас смачним, недорогим і гармонійним, враховуючи символіку року Змії.

Тому пропонуємо прості та смачні рецепти з доступних продуктів, які не вдарять по гаманцю, але здивують своєю витонченістю та смаком.

Бюджетне меню на новий рік 2025

Створити святковий новорічний стіл у 2025 році – завдання просте й приємне, адже цей рік за східним календарем проходить під знаком Зеленої Дерев’яної Змії.

Ця витончена покровителька має свої гастрономічні вподобання, тому деякі страви краще залишити для іншої нагоди.

Сирні рулетики з овочами

Така страва сподобається навіть найвибагливішим гостям, і її можна швидко приготувати за мінімальних витрат.

Інгредієнти:

  • тонко нарізані слайси твердого сиру, сир кисломолочний, зубок часнику, кріп, натуральний йогурт, сіль

Приготування:

  1. Приготуйте смачну і легку закуску, загорнувши в слайси сиру смачну начинку.
  2. Для начинки до кисломолочного сиру додайте пропущений через прес зубок часнику, трохи нарізаного кропу, солі та йогурт. Перемішайте.

Картопляні кульки

Бюджетне меню на Новий рік 2025: прості та смачні страви

Просто, смачно і дуже апетино виходить. А соус, поданий до цієї страви, додати ще більше смаку та аромату.

Інгредієнти:

  • картопля, зелень, сіль, панірувальні сухарі, соус для подачі

Приготування:

  1. Потрібно лише відварити картоплю, додати нарізану зелень, сіль та сформувати кульки.
  2. Обкачайте їх у сухарях і запечіть у духовці до золотавої скоринки.

Подайте з будь-яким соусом до вашого смаку.

Салат із сезонних овочів та квасолі

Салат із сезонних овочів та квасолі

Цей простий салат з овочів і квасолі стане чудовим доповненням до вашого святкового столу. Він не тільки смачний, а й корисний.

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна чи пекінська, морква, варена чи консервована квасоля, зелень, сіль, олія, сік лимона

Приготування:

  1. До нашинкованої капусти додайте терту моркву та злегка помніть руками.
  2. Потім додайте квасолю, нарізану зелень та сіль, перемішайте.
  3. Полийте салат олією та додайте трохи соку лимона. Смачного!

Салат із буряка та яблука

Салат легкий, корисний і дуже смачний. Він додасть яскравих ноток та зробить ваш святковий стіл більш різноманітним.

Інгредієнти:

  • буряк варений, яблуко кисло-солодке, горіхи, сіль, перець мелений, олія чи йогурт для заправки

Приготування:

  1. Буряк та яблуко без шкірки натираємо на грубій тертці.
  2. Усе перемішуємо з сіллю та меленим перцем.
  3. Додаємо нарізані горіхи, заправляємо олією та подаємо до столу.

Курячі стегенця з картоплею в духовці

Бюджетне меню на Новий рік 2025: прості та смачні страви

Курка з картоплею запікається разом, що дозволяє отримати ароматне і смачне поєднання. Ідеально для тих, хто шукає бюджетний і швидкий рецепт без зайвих клопотів.

Інгредієнти:

  • курячі стегенця, картопля, сіль, перець, спеції, олія

Приготування:

  1. У великій мисці поєднуємо нарізану кружальцями чи кубиками картоплю та промиті стегенця.
  2. Усе солимо, перчимо, додаємо спеції та 1-3 ст. л. олії.
  3. Миску накриваємо харчовою плівкою і ставимо у холодильник на 1-4 години.
  4. Викладаємо на деко з пергаментом і готуємо у духовці за 190 градусів близько 1 години.

Яблука, запечені з медом і горіхами

Бюджетне меню на Новий рік 2025: прості та смачні страви

Запечені яблука з медом і горіхами – простий і смачний десерт, який додасть святкової атмосфери. А трохи кориці додасть нотки зимового тепла і затишку.

Інгредієнти:

  • яблука (бажано одного розміру), мед, горіхи

Приготування:

  1. Яблука миємо та робимо заглиблення.
  2. У це заглиблення викладаємо нарізані горіхи та по 1-2 ч. л. меду.
  3. Викладаємо яблука у сковороду з пергаментом і запікаємо у духовці за 180 градусів близько 35 хвилин.

Вітамінний компот

Компот із фруктів і ягід — це смачний і корисний напій, який підходить до будь-якої страви. Додайте трохи кориці або гвоздики для спецій, і ваш компот стане ще смачнішим.

Інгредієнти: яблука, груші, сушені чи заморожені ягоди, цукор чи мед, вода – до смаку

Приготування:

  1. Нарізаємо промиті фрукти та викладаємо у каструлю.
  2. Додаємо ягоди, цукор та воду. Якщо додаємо мед, то робимо це наприкінці приготування.
  3. Готуємо компот після закипання близько 10 хвилин. Потім охолоджуємо та проціджуємо.

Щасливих свят!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-26 17:34:00