Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Бульйон: рецепт приготування з курятини

Бульйон – це одна з тих універсальних перших страв, які не тільки смачні, але й мають безліч корисних властивостей.

Курячий бульйон займає особливе місце серед них. Він містить поживні речовини, такі як вітаміни, мінерали та амінокислоти, які сприяють підвищенню імунітету та боротьбі з багатьма захворюваннями.

Теплий курячий бульйон може допомогти покращити травлення, зменшити запалення в кишківнику та підтримати здоров’я шлунково-кишкового тракту.

А ще курячий бульйон знімає втому, покращує настрій та додаєм енергії, завдяки своєму живильному складу та легкості у засвоєнні.

Дізнаймося, як приготувати цей бульйон із запахом та смаком дитинства – рецепт нижче.

Як варити бульйон: рецепт з куркою

Час варіння курячого бульйону – важливий момент у процесі приготування. Довге варіння допомагає екстрагувати всі смакові речовини з кісток та овочів, забезпечуючи бульйону насичений смак та аромат. Однак не варто перевищувати рекомендований час варіння, оскільки це може зіпсувати смакові якості.

Щоб приготувати бульйон з курки, нам знадобиться:

  • курка (бажано домашня) – 0,5 шт. (1 кг)
  • вода – 2,5 л
  • цибулина ріпчаста – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • сіль – до смаку
  • горошини духмяного перцю – 5-6 шт.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • петрушка або кріп – для подачі страви

Приготування:

  1. Курку гарно миємо холодною водою і переглядаємо, щоб не залишилося зайвого (наприклад, пір’я та зайвого жиру).
  2. Розрізаємо її на великі шматки, ще раз промиваємо та перекладаємо у каструлю.
  3. Додаємо горошини перцю, лавровий лист та 2 ч. л. солі. Після варіння бульйон за потреби можна буде досолити.
  4. Цибулину та морквину чистимо та миємо. Цибулину розрізаємо на 4-6 частин, а морквину нарізаємо кружальцями.
  5. Викладаємо овочі у каструлю з куркою. У бульйон також можна додати стебло селери або петрушки.
  6. Бульйон доводимо до кипіння на великому вогні. Вогонь зменшуємо і знімаємо пінку.
  7. Скільки часу варити бульйон з курки? Час варіння курячого бульйону від 1 до 2 годин. Бульйон з домашньої курки готуємо 1,5-2 години. Якщо курка покупна – 1-1,5 години. Якщо готуємо бульйон з курячого філе покупного, час приготування близько 30 хвилин. З філе домашньої курки – 45 хвилин.
  8. Готовий бульйон проціджуємо через сито або марлю.
  9. Тепер наш курячий бульйон готовий до вживання. При подачі до столу посипаємо нарізаною зеленню.

Бульйон можна використовувати як основу для супів, борщів та соусів. До речі, його також можна охолодити та заморозити для подальшого приготування.

Отже, ця проста у приготуванні страва – корисний додаток до здорового способу життя, який забезпечить організм необхідними поживними речовинами. Як варити бульйон та скільки часу варити бульйон з курки ми вже знаємо. Розпочнемо приготування?

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-15 13:47:29