Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Британія оголосила новий пакет санкцій проти Росії 24 лютого 2023

24 лютого міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі оголосив про новий пакет санкцій проти Росії.

У списку нових санкції – понад 1,5 тис. осіб.

Під обмеження потрапили близькі союзники Путіна, включно із його колишнім начальником служби безпеки та генеральним директором Nord Stream 2 (Північний потік-2, – Ред.).

Зараз дивляться

Оголошені 24 лютого санкції передбачають також заборону на експорт усіх товарів, які Росія до сьогодні використовувала на полі бою.

Серед сотень товарів – авіаційні деталі, радіообладнання та електронні компоненти, які можуть бути використані російським військово-промисловим комплексом, зокрема для виробництва безпілотників.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У британському оборонному відомстві сподіваються, що сьогоднішні заходи завдадуть РФ ще більшої шкоди, яка вже зараз змушена залучати танки радянської епохи.

– Військова розвідка засвідчила, що дефіцит комплектовання в Росії після санкцій уже, імовірно, впливає на її здатність виробляти обладнання для експорту, зокрема бронетехніку, ударні гелікоптери та системи протиповітряної оборони.

Тож дуже ймовірно, що роль Росії як надійного експортера зброї вже підривається міжнародними санкціями, – додають у МЗС Великої Британії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-24 11:30:38