Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Баклажани як шашлик: смачний рецепт

Баклажани, відомі насиченим смаком і універсальністю у приготуванні, можуть стати справжньою родзинкою вашого зимового столу. Особливо, якщо приготувати баклажани, як шашлик!

Баклажани, як шашлик, на зиму – одна з найцікавіших і найсмачніших варіацій приготування цього овочу.

Отже, як приготувати баклажани, як шашлик, на зиму в банках – читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

Баклажани, приготовлені у таким спосіб, зберігають усі свої корисні властивості. Вони багаті на вітаміни та мінерали, що підтримують імунітет і загальний стан здоров’я. А додавання приправи до шашлику надає баклажанам незвичного смаку, що нагадує улюблені літні шашлики.

Баклажани, як шашлик: рецепт

З цієї кількості продуктів у нас вийде 5 півлітрових банок.

Інгредієнти:

  • баклажани – 3 кг
  • цибуля ріпчаста – 500 г
  • олія рафінована –300 мл
  • часник – 1 головка
  • приправа до шашлику – 1 упаковка
  • сіль – до смаку

Для маринаду:

  • вода – 150 мл
  • сіль – 1,5 ч. л.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • горошини чорного та духмяного перцю – по 10 шт.
  • цукор – 2 ст. л.
  • оцет 9% – 70 мл

Баклажани, як шашлики – рецепт на зиму покроково:

  1. Баклажани нарізаємо кружальцями та перекладаємо у миску. Посипаємо сіллю, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин. Потім промиваємо та обсушуємо.
  2. У великій пательні розігріваємо олію і смажимо кружальця баклажанів з обох сторін до золотавої скоринки.
  3. Цибулю та часник чистимо. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а часник дрібно нарізаємо.
  4. Для маринаду у каструлі воду доводимо до кипіння. Додаємо усі вищеперераховані продукти, окрім оцту та доводимо до кипіння. Наприкінці вливаємо оцет та перемішуємо.
  5. Змішуємо баклажани, цибулю, часник та приправу до шашлику. Поливаємо маринадом і перемішуємо. Залишаємо маринуватися на 2 години.
  6. Розкладаємо овочі по стерилізованих банках. Вливаємо залишки маринаду.
  7. Банки поміщаємо у каструлю з застеленим рушником, вливаємо воду і стерилізуємо після закипання води 15 хвилин.
  8. Банки з баклажанами, як шашлик, закатуємо стерилізованими кришками.

Усім смачного та вдалих кулінарних експериментів!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-31 16:24:08