Баклажани як шашлик: смачний рецепт
Баклажани, відомі насиченим смаком і універсальністю у приготуванні, можуть стати справжньою родзинкою вашого зимового столу. Особливо, якщо приготувати баклажани, як шашлик!
Баклажани, як шашлик, на зиму – одна з найцікавіших і найсмачніших варіацій приготування цього овочу.
Отже, як приготувати баклажани, як шашлик, на зиму в банках – читайте в матеріалі.
Зараз дивляться
Баклажани, приготовлені у таким спосіб, зберігають усі свої корисні властивості. Вони багаті на вітаміни та мінерали, що підтримують імунітет і загальний стан здоров’я. А додавання приправи до шашлику надає баклажанам незвичного смаку, що нагадує улюблені літні шашлики.
Баклажани, як шашлик: рецепт
З цієї кількості продуктів у нас вийде 5 півлітрових банок.
Інгредієнти:
- баклажани – 3 кг
- цибуля ріпчаста – 500 г
- олія рафінована –300 мл
- часник – 1 головка
- приправа до шашлику – 1 упаковка
- сіль – до смаку
Для маринаду:
- вода – 150 мл
- сіль – 1,5 ч. л.
- лавровий лист – 2 шт.
- горошини чорного та духмяного перцю – по 10 шт.
- цукор – 2 ст. л.
- оцет 9% – 70 мл
Баклажани, як шашлики – рецепт на зиму покроково:
- Баклажани нарізаємо кружальцями та перекладаємо у миску. Посипаємо сіллю, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин. Потім промиваємо та обсушуємо.
- У великій пательні розігріваємо олію і смажимо кружальця баклажанів з обох сторін до золотавої скоринки.
- Цибулю та часник чистимо. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а часник дрібно нарізаємо.
- Для маринаду у каструлі воду доводимо до кипіння. Додаємо усі вищеперераховані продукти, окрім оцту та доводимо до кипіння. Наприкінці вливаємо оцет та перемішуємо.
- Змішуємо баклажани, цибулю, часник та приправу до шашлику. Поливаємо маринадом і перемішуємо. Залишаємо маринуватися на 2 години.
- Розкладаємо овочі по стерилізованих банках. Вливаємо залишки маринаду.
- Банки поміщаємо у каструлю з застеленим рушником, вливаємо воду і стерилізуємо після закипання води 15 хвилин.
- Банки з баклажанами, як шашлик, закатуємо стерилізованими кришками.
Усім смачного та вдалих кулінарних експериментів!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-31 16:24:08