Україна і світ
Абрикосовий пиріг на кефірі: як приготувати
Ми впевнені, влітку абрикосовий пиріг на кефірі – ідеальний варіант для сімейного чаювання.
Приготування цієї випічки не забере у вас багато часу, але результат обов’язково сподобається.
Абрикосовий пиріг на кефірі: рецепт
Варто пам’ятати, чим жирніший кефір, тим пишнішим буде пиріг. Беріть абрикоси свіжі чи консервовані. Якщо у вас консервовані абрикоси, добре відцідіть їх від сиропу.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 300 г
- цукор – 200 г
- кефір (бажано 3,2%) – 150 мл
- яйця – 3 шт.
- розпушувач – 1 ч. л.
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- сіль – дрібка
- олія – 120 мл
- абрикоси – 400 г
- цукрова пудра для посипання пирога – 2 ч. л.
Рецепт абрикосового пирога на кефірі покроково:
- Для тіста у зручному посуді збиваємо яйця з дрібкою солі. Всипаємо цукор та ванільний цукор і ще збиваємо практично до розчинення цукру.
- До яєчної маси вливаємо кефір і олію, ще раз перемішуємо. Беріть кефір кімнатної температури. Якщо він холодний, можна злегка підігріти.
- Борошно просіюємо з розпушувачем і поступово вводимо в тісто. Консистенція тіста має бути дещо густішою, ніж для оладок. Якщо вона не така, додайте ще трохи борошна.
- Абрикоси миємо, розділяємо на половинки та виймаємо кісточку. Якщо є бажання, їх можна нарізати на скибочки.
- Форму застеляємо пергаментом і пензликом трішки змащуємо олією.
- Виливаємо тісто у форму. Викладаємо абрикоси на тісто зрізом вниз, злегка вдавлюючи їх у тісто.
- Абрикосовий пиріг на кефірі випікаємо у попередньо розігрітій духовці за 180 °С близько 45 хвилин. Перевіряймо готовність пирога за допомогою зубочистки – вона повинна виходити сухою.
- Випічку дістаємо з духовки та за допомогою маленького ситечка посипаємо цукровою пудрою. Смачного!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 19:06:09