Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Абрикосовий пиріг на кефірі: як приготувати

Ми впевнені, влітку абрикосовий пиріг на кефірі – ідеальний варіант для сімейного чаювання.

Приготування цієї випічки не забере у вас багато часу, але результат обов’язково сподобається.

Абрикосовий пиріг на кефірі: рецепт

Варто пам’ятати, чим жирніший кефір, тим пишнішим буде пиріг. Беріть абрикоси свіжі чи консервовані. Якщо у вас консервовані абрикоси, добре відцідіть їх від сиропу.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 300 г
  • цукор – 200 г
  • кефір (бажано 3,2%) – 150 мл
  • яйця – 3 шт.
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • сіль – дрібка
  • олія – 120 мл
  • абрикоси – 400 г
  • цукрова пудра для посипання пирога – 2 ч. л.

Рецепт абрикосового пирога на кефірі покроково:

  1. Для тіста у зручному посуді збиваємо яйця з дрібкою солі. Всипаємо цукор та ванільний цукор і ще збиваємо практично до розчинення цукру.
  2. До яєчної маси вливаємо кефір і олію, ще раз перемішуємо. Беріть кефір кімнатної температури. Якщо він холодний, можна злегка підігріти.
  3. Борошно просіюємо з розпушувачем і поступово вводимо в тісто. Консистенція тіста має бути дещо густішою, ніж для оладок. Якщо вона не така, додайте ще трохи борошна.
  4. Абрикоси миємо, розділяємо на половинки та виймаємо кісточку. Якщо є бажання, їх можна нарізати на скибочки.
  5. Форму застеляємо пергаментом і пензликом трішки змащуємо олією.
  6. Виливаємо тісто у форму. Викладаємо абрикоси на тісто зрізом вниз, злегка вдавлюючи їх у тісто.
  7. Абрикосовий пиріг на кефірі випікаємо у попередньо розігрітій духовці за 180 °С близько 45 хвилин. Перевіряймо готовність пирога за допомогою зубочистки – вона повинна виходити сухою.
  8. Випічку дістаємо з духовки та за допомогою маленького ситечка посипаємо цукровою пудрою. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 19:06:09