Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Фудтрак на фронті: у 47-й бригаді бійців годують, як у ресторані

У 47-й окремій механізованій бригаді «Маґура» відкрили сучасну мобільну кухню, яка може забезпечувати гарячими стравами до 200 воїнів у будь-яких умовах.

Відео оприлюднили на офіційному телеграм-каналі бригади.

До створення фудтраку долучилися професійні шеф-кухарі, су-шефи та власники ресторанів, які мобілізувалися до війська, а також благодійна організація HUG.

«Наразі маємо мобільну кухню, котра може годувати до 200 воїнів в будь-яких умовах, де можна поставити цей фудтрак», — розповів військовослужбовець бригади з позивним «Йогурт». Він подякував благодійникам та всім, хто долучився до створення сучасної польової кухні.

Фудтрак обладнаний за новітніми стандартами: професійна техніка, належні санітарні умови навіть під маскувальною сіткою, а меню — з елементами сучасної гастрокультури. Це не лише ефективне використання армійських продуктів, а й прояв поваги до військових через якісну й смачну їжу.

Бійці 47-ї бригади відзначають, що така кухня суттєво підвищує бойовий дух і створює відчуття турботи навіть на передовій.

Як повідомляла АрміяInform, на Північно-Слобожанському напрямку українські розвідники за допомогою дрона «Шарк» виявили спробу ворога перевезти вантажівкою гармату через річку підірваним мостом. Після цього було скоординовано удар, у результаті якого знищено техніку разом з екіпажем.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform