Рецепт соусу табаско: як приготувати просто і швидко

Соус табаско – один із найпопулярніших у світі, відомий своєю пікантністю та насиченим смаком. Він з’явився ще у 1868 році, коли ірландець Едмунд Макаленні створив свій унікальний рецепт.
Оригінальний соус досі виробляється компанією McIlhenny з тих же інгредієнтів, що й раніше. В основі соусу дистильований оцет, червоний перець табаско та сіль, які використовуються вже понад 150 років.
Рецепт соусу табаско та практичні поради щодо приготування – читайте в нашому матеріалі.
Цікавий факт. Раніше соус розливали у флакони з-під одеколону, хоча компанія запевняє, що вони були новими.
Соус табаско: рецепт
Обов’язково працюйте з перцем в рукавичках, щоб уникнути подразнення шкіри. У цю версію соусу можна додати копчену паприку або часникову сіль для більш насиченого смаку.
Інгредієнти для домашнього соусу табаско:
- 340 г свіжого гострого перцю (чилі, халапеньйо, каєнський або інший)
- 240 г яблучного оцту
- 2 ч. л. солі
Приготування:
- Наріжте перці та видаліть їхні плодоніжки.
- Обсмажте перець на сухій сковороді протягом 5 хвилин.
- Додайте сіль і яблучний оцет, добре перемішайте.
- Закрийте кришку і тушкуйте ще 2 хвилини. Потім знову перемішайте та процідіть суміш у банку.
Зберігайте соус табаско в холодильнику до місяця, або заморозьте в пластиковій ємності та зберігайте до трьох місяців.
Готуємо соус табаско: поради
- Для більш насиченого смаку в цю версію соусу можна додати копчену паприку або часникову сіль.
- Ще один варіант соусу, який варто спробувати – табаско з часником і оливковою олією. Кількість часнику та олії – до вашого смаку. Цей рецепт додає нові смакові ноти, роблячи соус ще більш насиченим.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-26 14:56:00