Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Торт Золотий ключик: рецепт та секрети приготування


Цей торт знайомий багатьом, адже він і є той самий торт Золотий ключик з магазину, але без шкідливих добавок, таких як рослинні жири чи підсилювачі смаку. Секрет його смачного смаку полягає у використанні якісних інгредієнтів.

Як приготувати торт Золотий ключик у домашніх умовах – використати наш покроковий рецепт. Буде смачно та красиво!

Торт Золотий ключик: рецепт

Приготуйте цю смакоту і насолоджуйтеся його неперевершеним смаком разом з близькими.

Інгредієнти:

Для коричневого бісквіта (форма діаметром 18 см):

  • 3 яйця
  • 90 г цукру
  • 30 г вершкового масла
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 95 г борошна
  • 20 г какао
  • 1/2 ч. л. ванільного цукру

Для білого бісквіта:

  • 3 яйця
  • 90 г цукру
  • 30 г вершкового масла
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 110 г борошна
  • 1/2 ч. л. ванільного цукру

Для цукрового сиропу (для просочення коржів):

  • 130 г цукру
  • 120 г води
  • 1 ст. л. коньяку

Для крему:

  • 300 г вершкового масла
  • 300 г згущеного молока
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 1 ст. л. коньяку

Додатково:

  • 2 форми діаметром 18 см

Торт Золотий ключик: покроковий рецепт

  1. Для бісквіта з’єднайте всі сипучі інгредієнти та ретельно перемішайте. Для коричневого бісквіта обов’язково просійте какао через сито, щоб уникнути грудочок. Яйця збийте з цукром до пишної маси, яка має збільшитися в об’ємі. Розтопіть вершкове масло та охолодіть. Додайте до яєць і перемішайте.
    Обережно введіть сухі інгредієнти в яєчну масу та замісіть тісто, намагаючись не осадити його.
  2. Випікайте бісквіти в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. Перевірте готовність сірником – він повинен вийти сухим.
  3. Дайте готовим бісквітам трохи охолонути у формі, а потім вийміть їх і охолодіть на решітці.
  4. Для сиропу нагрійте воду з цукром до повного розчинення, не доводячи до кипіння. Додайте коньяк і охолодіть до кімнатної температури.
  5. Для крему масло кімнатної температури збийте до пишної маси. Поступово додайте згущене молоко та гарно збийте. Додайте ванільний цукор та алкоголь.
  6. Бісквіти розріжте на 2 коржі. Верхівки зріжте, підсушіть у духовці та подрібніть на крихту.
  7. Кожен корж просочіть сиропом за допомогою кулінарного пензля.
  8. Просочіть коржі білим кремом, починаючи з темних коржів.
  9. У крем, що залишився, всипте 1 ст. л. какао та збийте.
  10. Змастіть верх і боки торта кремом з какао.
  11. Прикрасьте боки торта бісквітною крихтою.
  12. Перекладіть крем у кондитерський мішок із насадкою “закрита зірочка” і задекоруйте верх торта на свій смак.

Домашній торт Золотий ключик: поради

  • Використовуйте лише якісні інгредієнти для найкращого смаку.
  • Не поспішайте з охолодженням бісквітів, щоб вони залишалися вологими та ніжними.
  • Експериментуйте з декором: можна додати свіжі ягоди або шоколадні фігурки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-25 13:07:00