Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Коржі для Наполеона: як зробити на сковороді правильно


Хочете приготувати Наполеон, але не хочете випікати коржі в духовці? Це не проблема! Коржі для цього торта можна приготувати на сковороді.

Вони виходять просто чудові! Отже, готуємо коржі для Наполеона на сковороді правильно. Детальніше – в нашому матеріалі.

Для торта Наполеон найкраще підходить заварний крем. Він чудово поєднується з тонкими коржами, роблячи десерт ніжним і соковитим. Рецепт заварного крему тут.

Як зробити коржі для Наполеона на сковороді

Порада: використовуйте якісне вершкове масло, адже воно впливає на текстуру коржів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 180 г (охолоджене)
  • борошно – 350 г
  • сіль – дрібка
  • холодна вода – 60-80 мл

Приготування тіста:

  1. Спочатку приготуємо тісто. Наріжте масло кубиками та відправте в морозильник на 10-15 хвилин. Це важливий крок, адже холодне масло гарантує потрібну структуру тіста.
  2. У глибокій мисці змішайте борошно із сіллю. Додайте масло й швидкими рухами перетріть усе в дрібну крихту.
  3. Поступово вливайте холодну воду та замішуйте тісто. Воно має вийти щільним, але не надто однорідним. Не варто довго вимішувати – достатньо, щоб всі компоненти з’єдналися в кулю.
  4. Загорніть тісто в харчову плівку й відправте в холодильник на 20 хвилин. Це зробить його більш пластичним.

Як зробити коржі для Наполеона на сковороді покроково:

  1. Охолоджене тісто розділіть на 10-14 рівних частин. Кожен шматочок розкачайте до товщини не більше 1 мм.
  2. Використовуйте кришку або тарілку для вирізання рівних кругів (приблизно 20 см у діаметрі). Обрізки не викидайте – їх можна переробити на додаткові коржі.
  3. Наколювання виделкою. Щоб коржі не піднімалися, зробіть проколи по всій поверхні виделкою.
  4. Розігрійте сковорідку з товстим дном. Сковорідка повинна бути сухою. Не додавайте олію під час смаження.
  5. Обсмажуйте кожен корж на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.
  6. Обрізки та 1-2 додаткові коржі можна підсушити, щоб зробити крихту для прикраси. Просто обсмажте їх і подрібніть до стану дрібних шматочків.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-22 17:50:00