Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Панкейки на кефірі: простий та швидкий рецепт


Панкейки – це доволі товсті млинці, які готують на сухій сковороді. Найчастіше їх поливають солодким сиропом, медом або прикрашають вершками.

Щоб вони були ще пишнішими, їх можна приготувати на кефірі. Так вони виходять дуже ніжними, м’якими, пористими та смачними. Панкейки на кефірі: покроковий рецепт приготування – читайте у матеріалі.

Щоб пайкейки вийшли пухкі – важливі правила

  • Правило 1. Борошно для панкейків потрібно просіяти.
  • Правило 2. Усі продукти для панкейків повинні бути кімнатної температури.
  • Правило 3. Тісто для цього типу млинців не можна довго збивати міксером.
  • Правило 4. Тісто має бути консистенції густої сметани. Перевіряємо так: тісто в ложці повинно стікати повільно.

Як приготувати панкейки на кефірі: рецепт покроково

Інгредієнти:

  • кефір – 500 мл
  • яйце – 2 шт.
  • цукор – 2 ст. л.
  • пшеничне борошно – 2,5 склянки
  • ванільний цукор – 0,5 ч. л.
  • розпушувач – 10 г
  • сода – 0,5 ч. л.
  • олія – 100 мл

Спосіб приготування:

  1. Насамперед налийте кефір в каструлю і поставте на плиту, увімкнувши маленький вогонь.
  2. Всипте туди соду. Як тільки кефір почне нагріватися, сода вступить з ним у реакцію і підійметься пишною піною.
  3. Після цього відразу зніміть каструлю з вогню.
  4. Додайте туди яйця, цукор, ванільний цукор і все збийте. Борошно просійте та підсипайте невеликими частинами та вимішуйте міксером на невеликій швидкості.
  5. Олію вливайте в останню чергу, коли всі компоненти розчиняться в тісті.
  6. На розігріту сковороду, трішки змащену олією, виливайте по неповній половині тіста і трохи розподіляйте по колу сковороди.
  7. Випікайте панкейки на повільному вогні до приємного золотавого кольору. Тільки-но почнуть з’являтися бульбашки, які лопаються, млинець потрібно перевернути.
  8. Подавайте готові панкейки з медом та фруктами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-20 10:54:00