Як приготувати цукрові соти: рецепт за лічені хвилини
Цукрові соти стали справжнім трендом після того, як з’явились у серіалі Гра в кальмара. Багато хто хоче повторити цей популярний момент, але щоб приготувати їх правильно, важливо дотримуватись рецепту.
Ці солодощі не тільки виглядають ефектно, але й мають приємний карамельний смак. Головна перевага цього рецепту – він не потребує складних інгредієнтів, все, що нам знадобиться, це цукор і сода. Проте важливо уважно стежити за процесом приготування, адже навіть невелика помилка може вплинути на результат.
Ми випробували декілька рецептів і знайшли найкращий. Детальніше про те, як приготувати цукрові соти – читайте в матеріалі.
Цукрові соти: рецепт
Цукрові соти — це карамельні фігурки, які гравці серіалу мали вирізати за допомогою голки. У процесі приготування важливо правильно контролювати температуру, щоб не допустити перегріву цукру.
Інгредієнти:
- цукор – 100 г
- сода – 2 дрібки
Чим замінити соду в рецепті цукрових сотів – якщо у вас немає соди, можна замінити її розпушувачем у пропорції 1:2.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Приготування:
- Половину порції цукру нагріваємо на невеликому вогні, постійно помішуючи. Як тільки він почне плавитися, додаємо цукор, що залишився і готуємо до повного розчинення.
- Коли цукор повністю розплавиться і набуде коричневого кольору, вимикаємо вогонь і додаємо соду. Перемішуємо, допоки не утворяться бульбашки.
- Виливаємо готовий сироп у форму застелену пергаментним папером. Чекаємо близько 1 хвилини, щоб карамель охолола і застигла, залежно від товщини.
- Потім, використовуючи металеву форму, продавлюємо карамель, але не до кінця, щоб створити візерунок. Даємо цукровим сотам охолонути.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-09 18:51:00