Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Їжа як ліки: вчені підтвердили ефективність дієти проти хронічного болю


Нове дослідження вченого університету Південної Австралії, опубліковане у журналі Science, підтвердило, що дієта, заснована на принципах здорового харчування, може стати потужним інструментом у боротьбі з хронічним болем.

Їжа як ліки

Їжа може виступати як потужний засіб лікування, оскільки певні продукти містять поживні речовини, які допомагають боротися з хронічними захворюваннями.

Наприклад, антиоксиданти, що містять ягоди та протизапальні властивості оливкової олії можуть знижувати запалення в організмі.

Таким чином, правильний вибір харчування може не лише покращити загальний стан здоров’я, але й слугувати профілактикою багатьох хвороб.

Результати останнього дослідження показали, що збільшення у раціоні таких продуктів як овочі, фрукти, ягоди, цільнозернові, нежирне м’ясо, кисломолочні вироби здатні зменшувати хронічний біль.

Цікаво, що чоловіки і жінки по-різному реагували на дієту, у чоловіків цей ефект виявився значно слабшим.

Вчені вважають, що це може бути пов’язано з різними метаболічними і гормональними фунціями.

Здорове харчування є доступним і ефективним способом впоратися з болем. Вибір їжі, якість продуктів і контроль порцій можуть суттєво впливати самопочуття, зменшуючи запалення та покращуючи роботу організму.

Тому варто звернути увагу на свій раціон і зробити його більш збалансованим для покращення загального самопочуття.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: SciTechDaily New

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-20 12:32:00