Не масло і не яйця: лікар назвав ідеальну їжу, яка завадить швидко сп’яніти
Британський лікар Національної служби охорони здоров’я Каран Радж розкрив простий і смачний метод, який може завадити вам надто швидко сп’яніти та зменшити симптоми похмілля.
– Якщо ви збираєтеся випити спиртного, спочатку з’їжте трохи сиру, який допоможе знизити ризик похмілля. Це пов’язано з тим, що в сирі багато білків, жирів і складних вуглеводів, які можуть обволікати шлунок, – розповів експерт.
Як це працює
Радж пояснив, що повністю захистити організм від алкоголю за допомогою сиру не можна, але це може допомогти уповільнити всмоктування алкоголю в кров.
За словами лікаря, не можна набити шлунок, тим самим створивши фізичний бар’єр перед вживанням алкоголю, щоб менше сп’яніти. Адже більша частина алкоголю всмоктується в тонкому кишечнику.
– Але ви можете сповільнити травлення загалом і час проходження через ШКТ, вживаючи їжу з високим вмістом жирів, білків і клітковини, а також сповільнити швидкість всмоктування алкоголю, – каже Радж.
Калорії проти алкоголю
За словами лікаря, перед вживанням алкоголю допоможе будь-яка кількість калорій.
Ось чому, наприклад, повнокалорійні коктейлі за рахунок цукру стимулюють викид травних гормонів, таких як гастрин, який уповільнює травлення і всмоктування спиртного відповідно.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Джерело: Express
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-19 12:32:00