Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Что испечь на Рождество: три простых рецепта


Різдвяна випічка – це символ свята, який створює затишок і особливу атмосферу в домі. Наймолодші члени родини з нетерпінням чекають на ці смаколики, адже вони завжди асоціюються з магією свята та любов’ю, вкладеною в кожен шматочок!

Ми знаємо, що спекти на Різдво 2024! Запропоновані рецепти прості у виконанні, тому навіть новачки на кухні зможуть їх приготувати.

Що можна спекти на Різдво

Традиційне імбирне печиво, неймовірні кекси чи запашні профітролі – усе це ідеально доповнить святковий стіл. Виберіть рецепт на свій смак і порадуйте близьких ніжними та смачними десертами, які стануть родзинкою цього теплого свята!

Імбирне печиво

Це ідеальний варіант випічки на Різдво для приготування з дітьми, адже процес розкачування тіста і вирізання фігурок – справжня зимова магія. Таке печиво стане не лише десертом, а й чудовим подарунком для близьких!

Складові:

  • 180 г вершкового масла;
  • 185 г цукру;
  • 60 г патоки;
  • одне яйце;
  • 1 ч. л. соди;
  • 1 ч. л. меленого імбиру;
  • 1 ч. л. меленої кориці;
  • дрібка солі;
  • 240 г борошна.

Імбирне печиво

Приготування:

  1. Масло, цукор і патоку збийте, додайте яйце, перемішайте.
  2. Борошно, сіль, соду, спеції змішайте і додайте у яєчно-масляну суміш.
  3. Сформуйте кульки і випікайте 10-15 хвилин за 150 градусів.

Різдвяний кекс з мандаринами

Соковиті шматочки мандаринів додають кексу ніжності та свіжості, роблячи його особливо смачним. Цей десерт стане приємним доповненням до святкового чаювання на Різдво.

Складові:

  • 150 г вершкового масла кімнатної температури;
  • 125 г цукру;
  • 125 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 3 яйця;
  • 125 г сухофруктів;
  • 2-3 мандарини;
  • 2-3 ст. л. рому.

Різдвяний кекс

Приготування:

  1. Почистіть мандарини і залиште дольки на годину, щоб підсохли.
  2. Сухофрукти замочіть у ромі, коньяку або лікері (можна зробити за кілька днів – тоді кекс буде більш ароматним).
  3. Розігрійте у сковороді трохи вершкового масла. Дольки мандарина присипте цукром і обсмажте з кожного боку по кілька хвилин, остудіть на тарілці.
  4. На цій же сковороді прогрійте замочені сухофрукти, поки лікер не випарується, якщо не хочете сильно відчувати його в кексі. Остудіть.
  5. Масло з цукром збийте у пишну масу. По одному додайте три яйця, кожен раз збиваючи. Всипте борошно з розпушувачем, перемішайте до однорідності, додайте сухофрукти.
  6. Викладіть частинами тісто у змащену маслом форму, чергуючи шари з карамелізованими мандаринами. Випікати за 180 градусів близько години. Перевірте готовність дерев’яною шпажкою.
  7. Гарячий кекс посипте цукровою пудрою, прикрасьте розмарином і мандаринами.

Хоча різдвяна випічка зазвичай це традиційне печиво та пряники, кекси, штолени, але профітролі виглядають витончено та елегантно, тому стануть справжньою окрасою різдвяного столу. Приготувати їх простіше, ніж здається!

Мініпрофітролі із заварним кремом на Різдво

Прикрасьте профітролі шоколадною глазур’ю чи цукровою помадкою, щоб додати їм святкового вигляду.

Інгредієнти для тіста на 50 штук:

  • 350 мл молока жирністю 3,2%;
  • 130 г вершкового масла;
  • 6 г цукру;
  • 1 г солі;
  • 150 г борошна;
  • 5 яєць.

Для крему:

  • 900 мл молока;
  • 70 г крохмалю;
  • 10 жовтків;
  • 200 г цукру;
  • паличка ванілі;
  • 20 г вершкового масла;
  • 200 г вершків жирністю 34%.

Профітролі

Приготування тіста:

  1. Молоко, масло, цукор, сіль помістіть в ємність і доведіть до кипіння. Не знімаючи з вогню, додайте борошно, ретельно перемішуючи до однорідної маси.
  2. Зніміть з вогню, збийте у блендері, додайте яйце і остудіть.
  3. На деко за допомогою кондитерського мішка зробіть кульки середнього розміру і випікайте за температури 180 градусів 20 хвилин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приготування крему:

  1. Візьміть 300 мл молока, додайте ваніль, цукор, масло і доведіть до кипіння.
  2. У цей час змішайте 600 мл молока, крохмаль та жовтки до однорідної маси.
  3. З’єднайте обидві суміші та доведіть до кипіння, процідіть через сито і остудіть. Потім додайте вершки і збийте у блендері.
  4. Остиглі профітролі через насадку кондитерського мішка наповніть кремом. Зверху можна полити гарячим шоколадом.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-28 18:44:00