Шоколадний пісний торт: рецепт на Великий піст 2024
Пісний торт – це справжня кондитерська симфонія, яка завойовує серця та підкорює кожного, хто пробував цей неповторний десерт.
Що ж робить рецепт пісного торта таким казковим?
Почнемо з його основи – ніжного шоколадного бісквіта, який має чудовий шоколадно-ванільний смак та аромат. Бісквітні коржі, просочені солодким сиропом, просто неймовірні!
Проте, справжня насолода – його начинка. А саме – абрикосовий джем з какао.
Вишенькою на торті й справді будуть вишні, та ще й шоколадній глазурі!
Отже, простий пісний торт у домашніх умовах можна приготувати легко і без клопоту.
Рецепт цієї чудової випічки дивіться нижче.
Як спекти пісний торт: рецепт
У тісто можна також додати цукати: горіхи, родзинки, курагу, журавлину.
Для пісного бісквіта:
- борошно пшеничне – 450 г
- цукор – 150 г
- какао – 3 ст. л.
- розпушувач – 2 ч. л.
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- вода – 100 мл гарячої води +300 мл теплої води
- олія рафінована – 90 мл
Для просочення:
- вишневий сік – 200 мл
- цукор – 3 ст. л.
Для крему:
- абрикосовий джем – 400 г
- какао – 1 ст. л.
- сік лимона – 1 ст. л.
Для прикрашання:
- вишні у власному соку – пів 0,5 л баночки +3 ст. л. вишневого соку
- какао – 1-2 ст. л.
Рецепт приготування пісного торта покроково:
- Для пісного шоколадного бісквіта у місці змішуємо усі сипучі інгредієнти. Вливаємо 100 мл окропу і гарно перемішуємо. Потім вливаємо олію та теплу воду, перемішуємо.
- Тісто виливаємо у круглу форму зі змащеним олією папером для випічки. Випікаємо у духовці за 180 °С близько 40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.
- Тим часом у невеликому сотейнику перемішуємо вишневий сік з цукром. Варимо сироп близько 15 хвилин і охолоджуємо його.
- Готовий шоколадний бісквіт розрізаємо на 2 частині та просочуємо вишневим сиропом.
- Для крему до абрикосового джему додаємо какао, сік лимона та перемішуємо.
- Нижній корж змащуємо кремом. Викладаємо верхній корж. Боки і верх торта також змащуємо кремом.
- У сотейник вливаємо вишневий сік, викладаємо вишні та всипаємо какао. Гарно перемішуємо і розігріваємо.
- Прикрашаємо торт вишнево-шоколадною глазур’ю і залишаємо за кімнатної температури на 40 хвилин.
- Потім пісний торт поміщаємо у холодильник на 5-7 годин, щоб коржі гарно просочилися сиропом та кремом.
Пісний торт готовий. Смачного святкування!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-28 17:49:00