Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Марципан: класичний рецепт в домашніх умовах


Марципан популярним в усьому світі, і не дивно, що багато хто шукає рецепт марципана, щоб приготувати та насолодитися цим смаколиком вдома.

Рецепт марципанів простий: мигдаль, цукрова пудра чи сироп та вода. Також часто для створення смакового балансу додають сік лимона.

Де саме вперше приготували марципан, достеменно не відомо. На звання батьківщини претендують кілька європейських країн, зокрема Франція, Німеччина, Італія, Естонія та Угорщина. Ще в XIX столітті великим успіхом у Європі користувалися любецький та кенігсберзький марципан.

Як приготувати марципан за класичним рецептом – читайте в матеріалі.

Марципан: класичний рецепт

Інгредієнти:

  • мигдаль – 500 г
  • цукрова пудра – 250 г
  • вода – 1 л
  • сік лимона – 2 ст. л.
  • мигдального екстракту за бажанням – 1-2 краплі

Рецепт марципана покроково:

  1. Мигдаль викладаємо у миску, заливаємо 1 л гарячої води та залишаємо на 2-3 хвилини.
  2. Воду зливаємо, а мигдаль чистимо та обсушуємо, виклавши на паперовий рушник.
  3.  Тепер мигдаль гарно збиваємо блендером та поєднуємо з цукровою пудрою (половина порції).
  4. Для сиропу у сотейник вливаємо 90 мл холодної води, додаємо цукрову пудру, що залишилася. Масу гарно розігріваємо, але не доводимо до кипіння. Наприкінці приготування додаємо сік лимона та мигдальний екстракт.
  5. Переливаємо сироп у мигдалеве борошно та гарно розтираємо. Отриману масу можна також пропустити через м’ясорубку.
  6. Робимо з отриманою маси довгастий брусочок. Якщо маса занадто щільна, можна додати ще трохи холодної кип’яченої води.
  7. Загортаємо марципан у харчову плівку та залишаємо на 10-20 хвилин.
  8. Потім формуємо довгасту ковбаску та нарізаємо.

Що можна додати до марципанової маси:

  • Дрібно натерта цедра лимона чи апельсина надасть десерту свіжий цитрусовий аромат і смак.
  • Трішки лікеру чи рому нададуть марципану більш насиченого смаку.
  • Подрібнені сухофрукти чи горіхи зроблять цей смаколик ще більш корисним та поживним.
  • Зі спецій з марципаном чудово поєднується мускатний горіх, кориця та кардамон.

Незалежно від того, чи виберете ви класичний рецепт марципана, чи спробуєте інший варіант, результат вам обов’язково сподобається!

Джерело: Смачно

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-27 13:47:00