Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як прибрати гіркоту з чорної редьки: основні поради та рецепт


Чорна редька – корисний, але досить специфічний коренеплід через свій виражений гіркий смак.

Проте гіркота не є причиною відмовлятися від цього овочу, адже існує декілька простих способів, які допоможуть зробити редьку приємнішою на смак, зберігаючи всі її корисні властивості.

Отже, чому редька буває гіркою, як забрати гіркоту з чорної редьки та рецепт салату з редькою – читайте в матеріалі.

Чому чорна редька буває гіркою – це природний результат вмісту в ній гірчичного масла, яке починає виділятися при несприятливих умовах вирощування. Основні причини: недостатній полив, перезрілі коренеплоди, низька якість насіння чи порушення технології вирощування.

Як прибрати гіркоту з чорної редьки

Скористайтеся цими порадами, щоб зробити смак редьки м’якшим

Сіль та витримка

  • Натріть редьку на тертці або наріжте тонкими кружальцями.
  • Присипте сіллю, накрийте кришкою та залиште на 15–30 хвилин.
  • Злийте сік, що виділився, та промийте редьку під проточною водою.

Сік лимона і мед

Після натирання чи нарізання додайте трохи лимонного соку і підсолодіть медом або цукром.

Ця комбінація ефективно нейтралізує гіркоту та підкреслює природний смак редьки.

Оцет столовий чи яблучний

Полийте нарізану редьку слабким розчином оцту. Це допоможе зменшити не лише гіркоту, а й характерний запах.

Сметана чи натуральний йогурт

Замість традиційної олії використовуйте сметану чи йогурт з дрібкою цукру. Вони знизять гіркий посмак і зроблять овоч ніжнішим.

Термічна обробка редьки

Редьку можна запікати чи відварювати, що суттєво зменшує її гіркоту.

Рецепт салату з чорної редьки без гіркоти

Буде дуже апетитно, якщо натерти овочі для салату на тертці для моркви по-корейськи.

Інгредієнти:

  • чорна редька – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • яблуко – 1 шт.
  • сік лимона – 1 ст. л.
  • мед – до смаку
  • сметана – 2 ст. л.
  • сіль – до смаку

Обирайте молоді коренеплоди середнього розміру – вони менш гіркі.

Приготування:

  1. Натріть редьку на тертці, посоліть та залиште на 15 хвилин, накривши кришкою.
  2. Потім сік злийте, а редьку промийте холодною водою.
  3. Натріть почищені моркву та яблуко на середній тертці та змішайте з редькою.
  4. Салат заправте соком лимона, медом та сметаною.

Зберігайте редьку у прохолодному місці, щоб уникнути погіршення її смакових якостей. Будьмо здорові!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-27 12:41:00