Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У чому користь авокадо: дієтолог сказала, які хвороби може попередити його регулярне вживання


Вживання всього одного авокадо на день може значно підвищити рівень поживних речовин у раціоні.

Поживна цінність авокадо

За даними IFCT, лише одне маленьке авокадо містить велику кількість жиру, клітковини та поживних речовин: магнію, вітаміну С, вітаміну Е і фолієвої кислоти.

Поживна цінність фрукта:

  • калорії – 144;
  • білки – 3 г;
  • вуглеводи – 1,7 г;
  • харчові волокна – 6,6 г;
  • жири – 13,8 г;
  • омега 3 – 62,1 мкг;
  • фолієва кислота – 61,7 мкг;
  • вітамін С – 9,3 мг;
  • магній – 48,1 мг.

Як авокадо впливає на раціон

Дієтологиня Кеджал Шах розповіла, у чому користь від щоденного вживання авокадо.

Авокадо стає “магнітом” для поживних речовин, стимулюючи споживання інших корисних продуктів.

– Це може спонукати людей віддавати перевагу іншим багатим поживними речовинами продуктам у своєму раціоні, щоб доповнити авокадо, – каже експертка.

Високий вміст клітковини та здорових жирів в авокадо допомагає швидко відчути ситість і запобігає переїданню.

Фахівчиня зазначає, що таким способом змінюється підхід до їжі, він стає уважнішим і збалансованішим.

Якщо додавати навіть невелику кількість авокадо до страв, їхній смак стане ніжнішим та набуде горіхового присмаку.

– Люди можуть виявити, що можна не використовувати жирні або висококалорійні приправи чи начинки для додання смаку, – пояснює Кеджал Шах.

Експертка також додає, що такий спосіб допоможе запобігти харчовій нудьзі та збільшити прихильність до збалансованої дієти.

Авокадо: чим корисне

Регулярне споживання фрукта сприяє зменшенню запалення в кишківнику підвищенню концентрації жовчних кислот.

Авокадо в щоденному раціоні зменшує ризик розвитку колоректального раку, запальних захворювань кишківника, цукрового діабету та ожиріння.

До того ж регулярне споживання фрукта допомагає контролювати рівень холестерину та артеріальний тиск, знижуючи ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Завдяки антиоксидантним властивостям продукту, він зменшує шанси хронічних захворювань і зміцнює імунітет.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Helthshots

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-20 16:31:00