Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як зробити печінковий паштет: рецепт і неймовірні секрети


Печінковий паштет – чудова закуска, яку можна приготувати вдома за мінімуму часу та зусиль.

Його ніжна кремова текстура і багатий смак роблять його ідеальним варіантом як для щоденного вживання, так і для приготування на святкові заходи.

Як зробити печінковий паштет вдома та що додати, щоб зробити його смак унікальним, читайте в матеріалі.

Печінковий паштет: рецепт

Секрет смачного паштету в тому, що ми додаємо, окрім звичних спецій, мускатний горіх і коньяк.

Тарталетки з печінковим паштетом

Інгредієнти:

  • печінка яловича – 1 кг
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • часник – 2 зубки
  • вершкове масло – 120 г
  • вершки будь-якої жирності – 80-100 г
  • коньяк – 50 мл
  • сіль, мелений чорний перець, тим’ян – до смаку
  • мускатний горіх мелений – 1/4 ч. л.
  • олія для смаження – 100 мл

Приготування:

  1. Печінку заздалегідь ставимо у морозилку на 1 годину. Потім знімаємо плівку та прожилки. Добре її промиваємо холодною водою, нарізаємо шматками середнього розміру і викладаємо у каструлю.
  2. Вливаємо до печінки стільки води, щоб повністю її покрити. Додаємо 2 ч. л. солі та варимо після закипання води близько 45 хвилин.
  3. Тим часом у сковороді на олію смажимо нарізану кубиками цибулю до готовності. Наприкінці приготування додаємо усі спеції, пропущений через прес часник, коньяк і перемішуємо.
  4. Печінку охолоджуємо до кімнатної температури, промиваємо кип’яченою водою та пропускаємо разом зі смаженою цибулею через м’ясорубку.
  5. В отриману суміш додаємо розм’якшене вершкове масло та вершки. Добре перемішуємо. Якщо паштет виходить надто густим, можна додати трохи більше вершків чи масла.
  6. Пробуємо на смак, за необхідності додаємо ще трохи солі та перцю.
  7. Печінковий паштет перекладаємо в чисту суху банку та накриваємо кришкою. Зберігаємо в холодильнику. Смачного!

Якщо готуєте паштет на свята, для чудового подавання його можна залити ягідним желе. Для цього розчиняємо желе у воді, як зазначено на упаковці, але води додаємо на 30-40% менше від рекомендованої кількості. Паштет поміщаємо у судочок і ставимо у морозилку на 20 хвилин. Потім заливаємо желе і поміщаємо в холодильник до повного застигання желе.

Експериментуйте зі спеціями, додавайте коньяк – і ваш паштет завжди матиме неповторний смак!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-20 14:40:00