Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Британія запровадила санкції проти агентств РФ за спроби дескридитації України

Фото: Unsplash

Велика Британія запровадила санкції проти російських дезінформаційних агентств, які намагаються дискредитувати Україну. Під нові обмеження потрапили також троє керівників, які керують діяльністю компанії.

Про це повідомляється на офіційному сайті британського уряду.

Британія запровадила нові санкції проти РФ

Зазначається, що було викрито PR-агенцію Social Design Agency у спробі підбурювання до антиукраїнських протестів у Європі за завданням Кремля.

Так, три російські PR-агенції та три високопосадовці, які намагаються підірвати та дискредитувати Україну та підірвати її демократію, були сьогодні піддані санкціям з боку Великої Британії.

— Путін настільки відчайдушно намагається підірвати європейську підтримку України, що зараз вдається до незграбних, неефективних спроб розпалити заворушення. Сьогоднішні санкції посилають чіткий сигнал: ми не будемо терпіти вашу брехню і втручання, – сказав глава МЗС Британії Девід Ламмі.

За його словами, Відчайдушні спроби Путіна посіяти розбрат провалилися. Ламмі наголосив, що Лондон стримуватиме Кремль і буде з Україною стільки, скільки буде потрібно.

Повний список тих, хто потрапив під санкції на сьогоднішній день, виглядає так:

  • PR-агенція Social Design Agency (SDA);
  • PR-агенція Структура Національних Технологій;
  • PR-агентство АНО ДІАЛОГ;
  • Ілля Гамбашидзе, засновник SDA;
  • Микола Тупікін, гендиректор SDA та власник Структури;
  • Андрій Перла, проєктний директор SDA.

Зазначається, що ці компанії відповідальні за велику шкідливу онлайн-мережу Doppelganger. Контент, включаючи фейкові пости, підроблені документи та глибоко підроблені матеріали, поширювався серед аудиторії англійською, німецькою та французькою мовами через онлайн-мережу.

SDA створила мережу з щонайменше 120 сайтів, що підробляють наявні новинні та урядові сайти, на які вона обманним шляхом перенаправляє користувачів соцмереж.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Європейська служба зовнішніх справ виявила, що мережа Doppelganger активно просувала російські наративи з метою зриву та втручання у виборчий процес. Цю мережу META раніше пов’язувала з SDA і виявила, що вона проводить глобальні інформаційні операції, спрямовані на ослаблення підтримки України. Франція викрила цих російських виконавців у червні 2023 року, опублікувавши звіт свого агентства Viginum.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-28 17:32:01