Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Експосадовця Сил логістики судитимуть за підозрою у незаконному збагаченні на 56 млн

Фото: УНІАН

Експосадовця Сил логістики будуть судити за незаконне збагачення на суму 56 млн грн та за подання недостовірної інформації в декларації.

Про це повідомили пресслужби Офісу генпрокурора та ДБР.

Експосадовець Сил логістики незаконно отримав 56 млн грн

До суду скерували акт щодо ексначальника Центрального управління продовольчого забезпечення Тилу Командування Сил логістики ЗСУ за фактами незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації (ст. 368-5, ч. 1 ст. 366-2 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

У ДБР поінформували, що фігурант у 2024 році набув необґрунтованих активів на суму майже 56 млн грн. Зокрема йдеться про квартиру у Києві, 53 земельні ділянки на території України та автомобіль Toyota 2022 року.

До того ж відомо, що підконтрольні посадовцю підприємства придбали склад площею 2 тис. м² та єдиний майновий комплекс Хмельницького протезно-ортопедичного підприємства.

До декларації за 2022 рік чиновник вніс недостовірні дані, що у нього та членів його сім’ї готівкових коштів загалом на 2 млн грн. Водночас, згідно офіційних даних про доходи експосадовця та членів сім’ї, враховуючи витрати, він не міг заощадити вказані кошти.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За клопотанням прокурора на незаконно набуті активи суд наклав арешт. У березні 2024 року до експосадовця застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави 30 млн грн.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-28 15:42:21