Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зеленський: Серед загиблих та поранених солдатів РФ – багато розстріляних своїми

Фото: Getty Images

Росія розстрілює своїх солдатів, якщо вони бояться йти в бій, і з тих близько 650 тис. загиблих і поранених, яких вона втратила з початку великої війни проти України, багато стали жертвами саме такої тактики військового керівництва країни-агресора.

Втрати РФ у війні проти України: Зеленський пояснив тактику ворога

– Складно воювати з Росією, де закон один: якщо вони не йдуть вперед на нас – їх розстрілюють свої ж. РФ сама вбила дуже багато мобілізованих російських солдатів, бо ті боялися йти вперед, наступати, гинути під кулями або бути пораненими, – пояснив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю The Times of India.

За його словами, росіяни не рахують загиблих і не забирають трупи з поля бою – вони просто гниють на землі.

– І це – обличчя Росії, Путіна і цієї війни. Так, на Сході вони продавлюють нас саме через це, через цю м’ясорубку, через те, що вони закидають нас своїми трупами, – зауважив глава держави.

Те саме відбувається в Курській області, коли туди зайшли Сили оборони України, тільки вже з цивільним населення – вбивають своїх людей, які залишилися в своїх домівках.

– Наші люди роздають їм їжу, воду, бо вони цивільні, а не солдати. Наші військові діляться з ними тим, що є. І ми бачимо трупи цивільних з Росії, по яких вони б’ють з артилерії. Ось така війна, – підсумував Зеленський.

Ймовірно, інтерв’ю Зеленського записувалося раніше, оскільки станом на ранок 28 жовтня Генштаб ЗСУ повідомив, що втрати РФ сягнули близько 690 720, з яких 1680 окупантів було ліквідовано за останню добу.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 978-ту добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні можна стежити за ситуацією в містах.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-28 15:03:15