Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Запорізька область має стати фортецею: Федоров про будівництво трьох ліній оборони

Фото: УНІАН

У Запорізькій області активно проводиться зміцнення оборонних позицій. Військові будують другу та третю лінії фортифікацій.

Про це розповів керівник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров під час національного телемарафону Єдині новини.

Запорізька область має стати фортецею

За словами голови ОВА, будівництво фортифікаційних споруд було розпочато на початку року за наказом верховного головнокомандувача та на підставі рішень Генерального штабу.

Будівництво першої лінії оборони було успішно завершено в середині літа, а наразі йдуть роботи на другій та третій лініях. Федоров зазначив, що роботи продовжуються, оскільки є задача зробити Запорізьку область фортецею.

– Не буду розкривати кількість опорних рубежів, які будуються, скажу лише те, що ті фортифікаційні споруди, які ми наразі будуємо, то вони постійно модернізуються, – додав він.

За його словами, фортифікаційні споруди змінюються, аби вони відповідали ситуації на фронті. Так, якщо раніше була задача в укритті від артилерії та ворожих КАБів, зараз увага приділяється захисту від FPV-дронів. Тому нові об’єкти роблять з антидроновими сітками та іншими засобами захисту.

– Також у нових проєктах будівництва фортифікацій передбачається більше комфорту для військових. Це і гігієнічні кімнати, для того, щоб більш комфортною була служба військовослужбовців на другій та третій лінії фронту, – розповів Федоров.

Зазначається, що кількість опорних рубежів буде точно більша. Це не лише забезпечить безпеку військових, але й надасть відчуття безпеки цивільним мешканцям.

Федоров додав, що будівництво другої лінії оборони практично завершено, а третя лінія буде готова вже найближчим тижнем. Тоді як захисні споруди навколо міста будуть побудовані в терміни, які визначив Генштаб.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що окупаційна влада Запорізької області закрила рух дорогою з Бердянська до Токмака. Під прикриттям перегону будівельної техніки росіяни переміщуватимуть військову техніку.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-28 13:47:39