Будівельні матеріали м.Ніжин
Місто і регіон

На Чернігівщині висадили 11 тисяч дерев у пам’ять про полеглих захисників України

На Чернігівщині продовжується реалізація президентської програми «Зелена країна» та глобальної ініціативи Greening of the Planet – висадили 11,4 тисячі сіянців на честь полеглих захисників України. У рамках акції «Мільйон дерев пам’яті», що стартувала 26 жовтня, в Олешнянському лісництві висадили сіянці сосни звичайної.

Про це повідомляє Північний лісовий офіс.

До цієї важливої ініціативи долучилися лісівники, учні шкільного лісництва, педагоги Олешнянської школи, військові Збройних сил України та представники Добрянської селищної ради. Очолив акцію директор філії «Північний лісовий офіс» Вячеслав Киченок.

«Сьогодні ми садимо цей ліс у пам’ять про полеглих Героїв України, зокрема й тих, хто працював у лісовій галузі. Двадцять чотири лісівники віддали своє життя за незалежність нашої держави. Ми шануємо їхню пам’ять і продовжуємо працювати заради майбутнього», – наголосив Вячеслав Киченок.

Попри складні обставини, північні лісництва ДП «Ліси України» продовжують не лише доглядати за наявними лісовими насадженнями, але й активно створювати нові. У 2024 році в межах програми заплановано висадити понад 16 мільйонів сіянців на загальній площі 2321 гектар.

Навесні вже було висаджено 13,3 мільйона сіянців, а до кінця осені лісівники планують додати ще 3,1 мільйона. На сьогодні висаджено 1,5 мільйона сіянців на площі 289,3 гектара, що підтверджує успішний прогрес у виконанні плану програми «Зелена країна».

Акція «Мільйон дерев пам’яті» стала важливим етапом не лише у справі відновлення лісів, але й у вшануванні пам’яті полеглих захисників, чиї імена назавжди залишаться в серцях українців.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляв MYNIZHYN, 46-річний працівник лісового господарства, за своїми посадовими обов’язками, мав забезпечити контроль за дотриманням норм законодавства під час проведення рубки формування та оздоровлення лісів на ділянці площею майже два гектари. До його обов’язків також входила охорона і захист лісу під час організації санітарних рубок. Проте, замість належного виконання обов’язків, посадовець поставився до них недбало. Це дозволило виконавцям робіт, окрім визначеної кількості дерев порід ясен, дуб, клен, вільха та липа, додатково вирубати понад два десятки здорових дерев. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
Telegram
Viber
Facebook
Instagram
Youtube


Джерело: mynizhyn.com
2024-10-27 11:18:26