Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зеленський доручив виплатити всім українцям 1 тисячу гривень з 1 грудня

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів з 1 грудня запровадити нову програму з фінансової допомоги громадянам України. Нею буде передбачена виплата 1 тис. гривень для українців.

Про це він повідомив у вечірньому зверненні за підсумками 25 жовтня.

1 грудня українці отримають по 1 тисячі гривень

Глава держави заявив, що зараз в Україні, на всіх рівнях нашої держави, має тривати підготовка до найближчих місяців.

– Опалювальний сезон. Зима. Багато роботи в енергетиці – це захист об’єктів, робота над стійкістю системи. Готуються регіони, готуються громади. Готуються військові. І окрім таких системних речей, є рішення, які можуть бути ухвалені безпосередньо для підтримки людей, – сказав він.

Володимир Зеленський повідомив, що доручив уряду запровадити з 1 грудня нову програму, яка буде відчутною для кожної сім’ї в Україні.

– Є-підтримка для всіх наших людей – дорослі, діти, кожна сім’я в Україні. Тисяча гривень на людину – на родину це вийде по кілька тисяч гривень, і кошти можна буде витратити на оплату українських товарів і послуг, зокрема комунальних послуг, електрики. Квитки – це Укрзалізниця. Українські лікарські засоби. Також доручив, щоб ці кошти можна було витратити на українські книжки, на культурні послуги. Можна донатити на військових – волонтерам, на дрони, – сказав він.

Володимир Зеленський повідомив, що усі деталі щодо цієї програми має визначити Кабмін і представити все це українцям.

– Я чекаю цього найближчим часом. Першого грудня гроші мають бути у людей, – наголосив він.

Нарада з військовими та урядовцями

Він повідомив, що провів тривалу нараду із військовими, розвідниками, урядовцями, секретарем РНБО та представниками Офісу президента, де обговорював підсумки нещодавньої зустрічі з представниками громадянського суспільства, яке відбулось 23 жовтня.

– Були на тій зустрічі питання про те, що зараз поки що обмежує можливості України, і як їх можна розв’язати. Зокрема, доручив зробити формат технологічної Ставки – спеціальний формат заради більших і сучасних можливостей наших Сил оборони та безпеки України. Найбільший пріоритет – це дрони, звісно. Зокрема дрони, що можуть збивати Шахеди та інші ударні безпілотники, – розповів президент.

Також, продовжив Зеленський, на нараді було багато суто військових питань.

Також доручив ГУР разом із СБУ особливо зайнятись питаннями щодо визволення з російського полону цивільних осіб. Зараз у цьому результати недостатні. Опрацювали також і питання деяких законодавчих змін, які потрібні, а також санкційної політики, нашої дипломатії. За пару тижнів заслухаю результати, – повідомив глава держави.

Вірчі грамоти послів

Окремо Володимир Зеленський нагадав, що протягом доби мав зустріч із новими послами держав-партнерів, під час чого прийняв вірчі грамоти від представників Фінляндії, Бразилії, Ірландії, Чорногорії, Ісландії та Литви.

– Поговорив із кожним. Ми будемо вдячні за спільну роботу заради підтримки наших людей, міжнародного права й заради наближення справедливого миру, – сказав Зеленський.

Формула та Саміт миру

Також президент взяв участь у конференції щодо основних пунктів Формули миру, а саме – про виведення армії окупанта з території України.

– Те, що справді необхідно, щоб відновити справедливість. У цій конференції взяли участь представники понад 50 країн і міжнародних організацій. Достатньо широке представництво. Вчора в Латвії паралельно із самітом нашої Кримської платформи відбулась конференція щодо іншого пункту Формули миру, який присвячений повному виконанню Статуту ООН, і в цій конференції взяли участь більш ніж 60 країн і міжнародних організацій. Починаючи від серпня й до листопада в межах таких конференцій опрацьовуються всі пункти Формули миру – усі з хорошим представництвом світу, – розповів Володимир Зеленський.

Український лідер нагадав, що в межах цієї діяльності вже були зустрічі щодо ядерної безпеки, енергетичної безпеки, продовольчої, екологічної – після підриву Каховської дамби та всіх російських ударів.

– Тобто всі аспекти російської агресії будуть винесені в окремий документ, який має стати змістовною основою для другого Саміту миру. Покроковий шлях до миру, – сказав він.

Наприкінці жовтня, повідомив президент, відбудеться ще одна дуже важлива конференція щодо гуманітарних аспектів, а саме питання звільнення полонених і повернення депортованих дітей.

– Після цього в листопаді будемо готові представити фінальний документ – для другого Саміту миру. Я вдячний усім, хто допомагає. Дякую нашій команді, Офісу передусім, за організацію цієї роботи з партнерами. Україна першою запропонувала всеохопний і реальний шлях завершення війни – це було понад два роки тому – Формулу миру. На основі Статуту ООН. І нам вдалося об’єднати представників усіх частин світу заради реалізації Формули, – повідомив Володимир Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він наголосив, що Україна “має зробити все, щоб відбувся наступний Саміт миру, який поставить крапку у війні – справедливу крапку”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-25 21:15:24