Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Суджі та на Вернадському: як українці писали Радіодиктант 2024


Радіодиктант національної єдності 2024 вкотре згуртував українців по всьому світу. Авторкою тексту Магія голосу стала письменниця Оксана Забужко. Писали учасники під диктування письменника, музиканта та військового Павла Вишебаби.

Цей радіодиктант став 25-м за ліком. В Україні складно знайти установу, яка б не долучилася до перевірки знань з нагоди Дня української писемності та мови. Life. Факти ICTV зібрали реакції соцмереж на радіодиктант, який писали навіть наші військові у Суджі та полярники на станції Вернадського.

Реакція соцмереж на Радіодиктант національної єдності 2024

Чи не найбільше вподобайок набрали світлини, що їх оприлюднила 44-та окрема артбригада. Звання фото дня дісталося знімкам, на яких військові пишуть диктант на Курщині.

Вже впʼяте долучилися до написання радіодиктанту й українські полярники та полярниці. Вони спеціально встали для цього о пʼятій ранку, адже мають різницю в часі з Україною.

Не пропустили нагоду перевірити знання й у Вищому антикорупційному суді. До слова, днями там ухвалили рішення конфіскувати майно у співачки-зрадниці Таїсії Повалій.

ВАКС радіодиктант 2024

Фото: ВАКС/Facebook

Українцям не завадила написати радіодиктант навіть повітряна тривога. Хоча саме тоді вся країна “почервоніла”.

Радіодиктант жителі нашої країни писали разом з коханими та улюбленцями, бо сила українського слова здатна обʼєднати всіх.

Ведучі ICTV теж не могли пропустити таку подію, адже Радіодиктант національної єдності буває лише раз на рік. Раніше ми писали, чи підкорилася їм Магія голосу та які враження лишив після себе текст Оксани Забужко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнатися результати тесту можна, надіславши текст листом фахівцям не пізніше 27 жовтня за адресою: 01001 м. Київ, вул. Хрещатик, 26. Якщо хочете зробити це самостійно, можете зробити це 28 жовтня з 11 ранку. Текст опублікують на сайтах Українського радіо та Суспільне Культура.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-25 18:27:31