Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Застосували балон та вдарили чоловіка: у Харкові перевіряють ТЦК через інцидент на блокпості

Фото: Офіс президента

У Харкові, ймовірно, працівники ТЦК та СП при перевірці військово-облікових документів застосували спецзасоби до чоловіка, який зазначає, що він помилково був визнаний померлим і в судовому порядку спростовує це.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram.

– Для підтвердження або спростування інформації, яка була поширена в засобах масової інформації, моя представниця у Харківській області Оксана Червякова опрацьовує відповідне питання та направила лист до Харківського ОТЦК та СП з метою з’ясування фактичних обставин для подальшої оцінки, – написав він.

Перевірка Харківського ОТЦК та СП після інформації про побиття чоловіка

Лубінець наголосив, що завдання оборони держави є першочерговим, однак мобілізація має відбуватися у межах закону.

– Тому очікую на неупереджену перевірку відповідними органами оприлюдненої інформації у ЗМІ, а у разі її підтвердження — притягнення винних до відповідальності, – зауважив Лубінець.

Раніше стало відомо, що на одному з блокпостів Харкова чоловіка зупинили для перевірки документів. У місцевих Telegram-каналах повідомили, що під час цієї процедури його забризкали з балона. Коли чоловік почав тікати, його зупинили і вдарили. Поряд нібито перебувала поліція.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Чоловіка суд нібито раніше помилково визнав загиблим після того, як він займався евакуацією людей у 2022-му році. Наразі він намагається оскаржити це рішення.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-25 18:18:29