Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

КНДР відправить другу партію військ до РФ – розвідка Південної Кореї

Фото: Getty Images

Друга партія північнокорейських військ незабаром вирушить на територію Росії.

КНДР відправить ще солдатів до РФ

Видання Bloomberg з посиланням на документи південнокорейської розвідки повідомляє, що найближчим часом ще одна партія військ з КНДР опиниться у РФ.

Перша група, частина яких складається з 1,5 тис. елітних бійців спецназу КНДР, вже проходить підготовку на Далекому Сході Росії.

За даними розвідки Південної Кореї, заплановано розгортання близько 10 тис. солдатів з КНДР. Вони прибули через порт у Владивостоці у період між 8 та 13 жовтня.

У документах згадується постачання зброї з Північної Кореї для ведення повномасштабної війни Росії проти України.

Скільки зброї КНДР відправила Росії

З серпня 2023 року КНДР відправила РФ близько 8 млн снарядів калібру 122 мм і 152 мм, близько 100 ракет Hwasong-11, а також протитанкову зброю Bulsae-4, яку вперше було виявлено на полі бою в Україні.

За словами неназваного чиновника, це значно перевищує деякі європейські оцінки обсягу поставок північнокорейської зброї до РФ.

Москва планує забезпечити солдатів з Північної Кореї зброєю і бойовою формою, а також підробленими посвідченнями особи, щоб вони виглядали як жителі східних регіонів Росії.

За інформацією видання, Росія планує відправити північнокорейських солдат для війни проти України після того, як вони пройдуть тренування на військових об’єктах у Владивостоці, Уссурійську, Хабаровську та Благовєщенську.

24 жовтня стало відомо, що Росія перекинула перші підрозділи військових із Північної Кореї в зону бойових дій, про що повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас на запитання журналістів російський диктатор Володимир Путін не заперечив наявність на території РФ військових з Північної Кореї, які братимуть учать у війні проти України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-25 18:17:17