Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Одні з найбільших: розвідка Естонії оцінила ймовірні втрати РФ на війні у жовтні

Російські втрати живої сили на фронті в жовтні будуть одні з найбільших – близько 40 тисяч солдатів як пораненими, так і вбитими.

Про це заявив заступник командувача Центру військової розвідки Естонії підполковник Янек Кессельманн.

Естонська розвідка про бої в Україні за тиждень

За словами Янека Кессельманна, окупаційні війська продовжують наступ усією лінією фронту, в середньому атакуючи 178 разів на день. Минулими вихідними нарахували до 210 атак на добу. Росіяни, як і раніше, зосереджені навколо населених пунктів Селидове і Курахове в Покровському районі Донецької області.

Кессельманн зазначив, що останнім часом росіяни вдаються до тактики, коли вони вважають за краще не заходити до населених пунктів, оскільки це вимагає складнішого планування і підготовки.

– Очевидно, що їм (російському командуванню, – Ред.) нічого дати своїм солдатам. Тому вони оточують поселення вогневими ударами із закритих позицій. Дуже цинічно і потворно, – заявив Кессельманн.

Також російські війська просунулися в районі Часового Яру, переправившись через річище річки Донець. Є прогрес і на Лиманському напрямку, де Росія намагається отримати контроль над східним берегом річки Жеребець.

Окупаційні сили забезпечують собі просування масованими бомбардуваннями, зокрема касетними бомбами, ударними безпілотниками та артилерійським вогнем із закритих позицій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також російські командири вдаються до м’ясних атак, цинічно витрачаючи свій особовий склад.

– Втрати в Росії досить високі, і схоже, що цього місяця будуть одні з найбільших. За нашими оцінками, противник втратить близько 40 тисяч солдатів як пораненими, так і вбитими протягом місяця, – сказав Кессельманн.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-25 16:54:56