Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

РФ модернізувала КАБи, збільшили дальність – Волошин

Фото: УНІАН

Російські військові модернізували керовані авіабомби, збільшивши їхню дальність.

Про це повідомив, речник Сил оборони Півдня Владислав Волошин в етері національного телемарафону Єдині новини.

Росіяни модернізували КАБи

За словами речника, близькому місяця тому росіяни почали бити КАБами по середмістю Запоріжжя, що за більше ніж 30 км до лінії бойового зіткнення.

Зона застосування КАБів значно зросла. Їх застосування фіксували й на інших напрямках, у тому ж числі й у Харкові та Краматорськму.

– Це говорить про те, що противник вніс зміни в конструкцію цих авіаційних бомб і вони тепер долітають значно далі, ніж було раніше. І почали застосовувати ці керовані авіаційні бомби великої потужності по Запоріжжю й по інших українських містах, які розташовані неподалік лінії бойового зіткнення у зоні досяжності цих КАБів, – сказав Волошин.

Удари КАБами

Нагадаємо, 22 жовтня російські військові завдали удару по Харківщині 250-кілограмовими фугасними авіабомбами з уніфікованим модулем планування та корекції.

У Холодногірському та Київському районах Харкова влучання прийшлись по промисловій зоні.

Незначних пошкоджень зазнали кілька приватних домоволодінь та багатоповерхівок. Там, на щастя, минулося без постраждалих.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

А от в Лісному внаслідок авіаудару троє людей зазнали поранень. Пошкоджено щонайменше 10 приватних житлових будинків, гаражі та господарчі споруди.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-25 16:42:54