Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Підозрюваним у груповому зґвалтуванні на Закарпатті відмовили у мобілізації: до Обухівського ТЦК їде комісія

Фото: Pexels

Підозрюваним у груповому зґвалтуванні 14-річної дівчинки на Закарпатті скоєнні відмовили у мобілізації до Збройних сил України.

Про це повідомляють у Міністерстві оборони України.

Підозрюваним у зґвалтуванні відмовили у мобілізації

– Станом на зараз відомо, що підозрюваним у скоєнні цього тяжкого злочину було відмовлено у мобілізації до Збройних сил України. Попри їхні звернення до Обухівського ТЦК та СП для проходження військової служби за контрактом, їм було відмовлено через наявність інформації про їхню можливу причетність до кримінального правопорушення, – йдеться у повідомленні.

Для більш детального зʼясування усіх обставин Міноборони направила до Обухівського ТЦК інспекцію МОУ.

Якщо комісія знайде докази злочину, матеріали будуть передані до ДБР.

Групове зґвалтування на Закарпатті

Нагадаємо, подія сталася у Верхніх Воротах на Закарпатті у серпні 2021 року. Тоді, троє неповнолітніх мешканців села у підвалі зґвалтували 14-річну дівчину.

Як усе було хлопці знімали на відео з метою шантажу, а пізніше кадри знущання виклали в мережу.

За групове насильство підлітки отримали не 12, а 2 роки умовно, що збурило громадськість.

Суд аргументував таке рішення пом’якшувальними обставинами. Зокрема відсутністю судимості, хорошими характеристиками та частковим відшкодуванням потерпілій.

Постраждала просила виплатити їй 450 тис. грн моральної шкоди, обвинувачені ж, за рішенням суду, відшкодували їй лише 60 тис. грн.

Адвокати постраждалої направили листи до Вищої ради правосуддя, Генпрокурора та до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Згодом стало відомо, що підозрювані, яким з моменту скоєння злочину вже виповнилося 18, хочуть уникнути покарання за зґвалтування мобілізувавшись до лав ЗСУ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-23 17:40:03