Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

День бостонського кремового пирога в США: про свято та рецепт


23 жовтня в США відзначають Національний день бостонського кремового пирога – одного з найвідоміших американських десертів.

Це свято і присвячене класичному солодкому шедевру, який популярний не тільки на святкових заходах, але й у щоденних меню багатьох ресторанів і кафе.

Отже, усе про Національний день бостонського кремового пирога та рецепт бостонського кремового пирога – читайте в матеріалі.

Історія бостонського кремового пирога

Бостонський кремовий пиріг – складається з бісквітних коржів, прошарованих заварним кремом і вкритих шоколадною глазур’ю.

За легендою, десерт був вперше створений у 1881 році французьким шеф-кухарем Рейліном, який працював у готелі Parker House, одному з найстаріших готелів у США.

У 1996 році бостонський кремовий пиріг офіційно став десертом штату Массачусетс, і з того часу його значення тільки зростало.

Бостонський кремовий пиріг: рецепт

Для тих, хто хоче приготувати цей класичний десерт вдома, пропонуємо простий рецепт.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • яйця – 4 шт.
  • борошно – 1 склянка
  • цукор – 1 склянка
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • сіль – дрібка

Для крему:

  • яйця – 2 шт.
  • вершкове масло – 50 г
  • цукор – 100 г
  • ванілін – дрібка
  • молоко – 500 мл
  • крохмаль картопляний – 30 г
  • вершки – 25 мл

Для глазурі:

  • шоколад (молочний або чорний) – 120 г

Приготування:

  1. Для тіста змішайте борошно, цукор і розпушувач.
  2. Відокремте білки від жовтків. Збийте білки з дрібкою солі до стійкої піни, поступово додаючи цукор.
  3. Окремо збийте жовтки і акуратно змішайте їх із білковою масою.
  4. Тепер поетапно додавайте борошно, обережно перемішуючи зверху вниз.
  5. Випікайте пиріг в духовці при 180 градусів близько 40 хвилин.
  6. Потім пиріг охолодіть та розріжте бісквіт на 2-3 частини.
  7. Для крему у каструлі збийте яйця з цукром та крохмалем. Поступово введіть половину молока, перемішуючи до однорідності.
  8. Помістіть каструлю на невеликий вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Після закипання варіть ще кілька хвилин, потім зніміть з вогню.
  9. Додайте нарізане вершкове масло і ванілін. Гарно перемішайте та залиште крем охолонути.
  10. Для глазурі у каструлі підігрійте вершки, додайте шоколад шматочками і перемішайте до однорідної маси.
  11. Змастіть кожен корж заварним кремом.
  12. Полийте пиріг розтопленим шоколадом та помістіть у холодильник на 2-3 години.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-23 14:30:58